Tunnustukset maailmalta kotiin – Barona nostettu alan raskaaseen sarjaan

MVH-Barona-CEO-SIA-blogikuva2

Globaali asiantuntijaorganisaatio SIA on jakanut Baronan toimitusjohtajalle Minna Vanhala-Harmaselle ainoana pohjoismaisen henkilöstöpalveluyrityksen johtajana kaksi merkittävää tunnustusta. Analyytikoiden kriteerit näille kansainvälisille vaikuttajalistoille pääsemiseksi olivat mm. poikkeava vaikuttaminen työelämään, hyvä johtajuus sekä menestyksen luominen.

Jututimme Minnaa aiheesta.

Onnittelut Minna näistä hienoista kansainvälisistä tunnustuksista! Urheilureportterin kysymys heti alkuun: miltä nyt tuntuu?

– Kiitos kovasti! Tottakai tällainen aina lämmittää mieltä.

Otan tunnustukset iloisesti vastaan koko Baronan puolesta. Toimitusjohtaja on kuitenkin lopulta vain jäävuoren näkyvä huippu, mikä eniten merkitsee, on se valtava lohkare siellä pinnan alla. Ilman kaikkien baronalaisten panosta ei näitäkään olisi tullut.

Mistä nämä nimitykset sinusta kertovat?

– No ainakin sen, että kasvumme ja tekemisemme on noteerattu.

Tunnustukset ovat minusta osoitus siitä painoarvosta, jolla me tänä päivänä pystymme vaikuttamaan työmarkkinoiden toimintaan. Palvelukirjomme kattavat työmarkkinoiden ja osaamisenhallinnan eri puolet, ja siksi kykenemme auttamaan asiakkaitamme yhä laajemmin.

Viimeiset vuodet olemme olleet kirkas markkinajohtaja Suomessa ja nyt minusta ei ole liioiteltua sanoa, että olemme nousseet alan globaalien kärkiyritysten joukkoon.

Nyt päästiin asian ytimeen! Kaikki eivät kuitenkaan kovin hyvin tunne alaamme. Kertoisitko siis Minna lyhyesti, että mitä varten henkilöstöpalveluyritykset ovat olemassa ja mitä ne tekevät?

– Yritysasiakkaillemme ratkomme eri alojen valtavaa osaajapulaa etsimällä juuri tarpeeseen sopivia osaajia ja kouluttamalla uusia. Työnhakijoille taas tarjoamme joustavia työmahdollisuuksia kaikkiin työuran nivelkohtiin: sen ensimmäisen jalan oven väliin tai tukea muutostilanteeseen ja askeleen seuraavalle uralle.

Henkilöstöpalveluyritykset tunnetaan erityisesti vuokratyön tarjoamisesta mutta teemme siis todella paljon muutakin: me rekrytoimme, koulutamme ja valmennamme sekä tarjoamme ratkaisuja kokonaisulkoistuksiin. Lisäksi kehitämme teknologiaa ja IT-sovelluksia omaan sekä asiakkaidemme ja kumppaniemme käyttöön.

Entäpä mikä on Baronan rooli näin korona-aikana, kun kotimaiset yritykset ovat merkittävien haasteiden edessä?

– Koronapandemia on heittänyt yritysmaailman melkoiseen myrskynsilmään – World Economic Forum puhuu jopa ‘tupladisruptiosta’. Käytännössä jokaisessa yrityksessä on ollut pakko katsoa omaa liiketoimintaa ja toimintatapoja kriittisesti.

Myrskyn laineet ovat toki kantautuneet myös meidän toimintaamme mutta olen todella ylpeä siitä, kuinka hyvin olemme kyenneet palvelemaan asiakkaitamme tässä vaikeassa hetkessä. Sillä juuri nyt on se hetki, jolloin henkilöstöpalvelualan on pystyttävä tarjoamaan joustavia henkilöstöratkaisuja, koulutuksia ja kehityspolkuja sekä muutosturvaa. Asiakkaamme eri toimialoilla tarvitsevat nyt laajaa tukea, ja se näkyy entistä syvempinä kumppanuuksina ympäri Suomen.

Juuri nyt on se hetki, jolloin henkilöstöpalvelualan on pystyttävä tarjoamaan joustavia henkilöstöratkaisuja, koulutuksia ja kehityspolkuja sekä muutosturvaa.

Haluaisitko nostaa esiin jonkin piirteen, josta Baronaa ei tunneta mutta mikä on keskeinen osa yrityksemme toimintaa?

– Yksi tällainen on ehdottomasti teknologinen kyvykkyytemme. Pelkästään Baronalla työskentelee yli 30 kovan luokan ohjelmistokehittäjää – tämän lisäksi tukenamme ovat samassa Bravedo-yritysperheessä olevien teknologiayhtiöiden osaajat.

Esimerkiksi vieraillessani hiljattain Älyradio-podcastissa kerroin, että olemme jo pitkään käyttäneet tekoälyä seuloessamme työpaikkahakemuksia. Ja tämä tekoäly ei muuten diskriminoi vaan on täysin sokea mm. iälle, sukupuolelle ja etniselle taustalle.

Mikä sinua huolettaa työmarkkinoiden kehityksessä eniten juuri nyt?

– Kyllä minua mietityttää tämä työmarkkinoiden polarisaatio eli eriarvoistumisen kiihtyminen. Pohdin päivittäin sitä, että miten voisimme tarjota yhä useammille töitä. Ja miten voisimme tukea yhä useampia kehittymään tässä muutoksen ajassa, jossa World Economic Forumin mukaan yli 90 prosenttia ihmisistä tulee tarvitsemaan uusia taitoja.

Vastaukset eivät ole helppoja tai yksioikoisia mutta sen tiedän, että tulevaisuus on kumppanuuksissa ja verkostoissa. Yhteistyöllä kykenemme luomaan näitä tarvittavia rakenteita, kuten koulutusohjelmia tai työllistämishankkeita.

Tarvitaanko Baronan kaltaisia yrityksiä vielä huomennakin?

– Aivan takuulla! Ei tämä työelämä ainakaan yksinkertaisemmaksi mene.

On kyse sitten yritysten osaajatarpeesta tai julkisen sektorin työvoimapalveluiden kehittämisestä, Barona on taho, jolla on käsi työmarkkinoiden pulssilla ja tarvittavat työkalut haasteiden ylittämiseen.

Todella mielenkiinnolla ja innolla odotan, mihin kaikkeen pystymmekään seuraavien vuosien aikana.

Tutustu siihen, miten Baronan laajat palvelut voivat auttaa sinun yritystäsi!

Sinua saattaisi kiinnostaa myös tiedotteemme aiheesta.

Aiheet: KansainvälisyysTulevaisuuden työTyöllisyysHenkilöstöpalveluala