Teollisuuden projektit vaativat joustavaa rekrytointia

teemu-blogi-kuva1

Sopivien työntekijöiden löytäminen on vaikeaa, mutta entistä haastavammaksi sen tekee tiukat aikataulut. Kun yritys rekrytoi, on toiveena luonnollisesti nappivalinta ensimmäisellä kerralla, mahdollisimman vaivattomasti. Teollisuuden projekteissa työntekijöitä tarvitaan työmaalle usein nopeasti, sillä nopeus on valttia – jokainen viive vaikuttaa siihen kuinka paljon jää viivan alle.

Kaikki on yleensä hyvin kun asiat rullaavat omalla painollaan ja työmaalla on tarpeeksi tekijöitä. Mutta mitä tapahtuu, kun työvoiman tarve kasvaakin nopeasti tai yritys voittaa kilpailutuksen ja ammattilaisia tarvitaankin kaksi kertaa enemmän kuin normaalisti?

Teollisuus vaatii ketterää rekrytointia

Kausiheilahtelut ovat suurin syy siihen, että teollisuuden yritykset hakevat ulkopuolisia resursseja. Yrityksellä voi olla 30 omaa työntekijää, mutta isomman urakan myötä tarvitaankin 60 työntekijää. Eli yhtäkkiä tarvitaankin omien lisäksi 30 ulkopuolista tekijää. Omille palkkalistoille palkkaaminen ei ole näissä tapauksissa järkevää, jolloin kannattaa miettiä joustavampaa ratkaisua. Asiakkaiden kanssa keskustellessa usein vastaan tulee tilanne, jossa urakka on jäänyt tarjoamatta resurssipulan johdosta, joko työntekijä- tai toimihenkilötasolla. Me pystymme resursoimaan asiakkaalle vaikka projektipäällikön tai työmaapäällikön, jolloin asiakkaan ei tarvitse jättää kauppaa ottamatta yksittäisen resurssin puuttumisen johdosta.

Muun muassa teollisuuden toimiala on täynnä monenlaisia asiakkuuksia, pieniä ja isoja, jatkuvaa tekemistä ja projekteja. Juuri näihin projekteihin tarvitaan usein työvoimaa yleensä hyvinkin nopealla aikataululla. Me Baronalla päätimme vastata tähän tarpeeseen. Toki olemme aiemminkin asiakkaitamme projektien resursoinnissa auttaneet, mutta nyt kehitimme tähän erikoistuneen Teollisuuden Projektit eli Industrial Projects –konseptin.

Kesän & syksyn huoltoseisokit kuntoon jo nyt

Monelle teollisuuden asiakkaalle suuri haaste on tiukat aikataulut. Tyypillinen tapaus on, että “kaupat saatiin kotiin ja kahden viikon päästä alkaa hommat”. Kaksyt äijää tarvitaan lyhyellä ajalla töihin. Rekrylla on kiire. Tiukat aikataulut luovat usein myös ongelman, että moni asia saattaa jäädä sopimatta. Tekijät tarvitaan hommiin tänään ja sopimusasiat hoidetaan kuntoon myöhemmin. Tämä malli tuskin palvelee ketään erityisen hyvin, varsinkaan pitkällä aikavälillä. Reaktiivisen rekrytoinnin sijaan olisi hyvä varautua ennakkoon tuleviin resurssitarpeisiin. Toki tällöin ongelma on se, ettei projekteja voi resurssoida oletusten pohjalta, eikä ketään voi varata “mutu” -tuntumalla.

" Laaja osaajapankki mahdollistaa ripeän reagoinnin ja paperiasiat hoidetaan kuntoon asiakkaan puolesta. "

Barona Teollisuuden Projektit auttaa juuri tämänlaisissa tapauksissa. Laaja osaajapankki mahdollistaa ripeän reagoinnin ja paperiasiat hoidetaan kuntoon asiakkaan puolesta. Voit siis keskittyä olennaiseen, eli projektin läpivientiin. Ennakointi on silti hyvästä. Syksynkin huoltoseisokit kannattaa katsoa kuntoon jo nyt. Tällöin henkilöstöä saadaan paikalle heti kun tarve ilmenee.

Teollisuudessa työvoiman tarve on säännöllisen epäsäännöllistä

Tällä hetkellä teollisuuden yritykset ovat valmiita investoimaan. Uutta rakennetaan ja vanhaa laajennetaan. Asiakkaillamme on paljon töitä, johon he tarvitsevat resursseja, usein nopeastikin.

Noususuhdanne näkyy rekrytoijalle, kuten Barona, suoraan kysynnän kasvuna, tekijöitä halutaan töihin ripeästikin. Moni rekrytoi suoraan omille palkkalistoilleen, eivätkä enää halua vuokratyövoimaa. Vaikka näin onkin, tietyt perusasiat eivät muutu, työvoiman tarve on epäsäännöllistä. Tarve joustaa tilanteiden mukaan ja tarjouskilpailun voittaminen saattaa luoda aivan uudenlaisen ongelman – mistä tekijät työmaalle?

Hyvin hoidettu duuni on kaikkien etu

Uuden palvelukonseptin, kuten Teollisuuden Projektit, kehittäminen ei ole yksinkertaista. Valmista ratkaisua harvemmin on olemassa, jolloin kehitys tehdään työn ohessa. Asiakkaiden kanssa käydyt keskustelut ovat auttaneet kokonaisuuden hahmottamisessa ja sen muokkauksessa.  Asiakkaiden palaute on ollutkin aina hyvää. Kaikki tyypit eivät tietenkään voi olla nappivalinta, mutta silloin kyse on lähinnä henkilökemioista, ei henkilön kyvykkyydestä hoitaa hommansa. Baronalla ollaan ylpeitä työntekijöiden osaamisesta ja siitä kuinka he hoitavat hommansa. Hyvän palautteen saaneelle etsitään mieluusti uutta työtä.  

Meidät erottaa kilpailijoista se, että Baronassa mennään aina asiakkaan tarpeet edellä. Yritys ei kilpaile niinkään hinnalla, vaan laadukkaalla työllä. Meillä on laaja työntekijäpankki, josta löydämme nopeasti sopivat tekijät jokaisen yrityksen tarpeiseen. Juuri tämän takia meillä löytyy laajaa osaamista eri aloilta, tekijöitä laidasta laitaan. Siksi kannustankin rohkeasti kysymään, kun akuutti työvoiman tarve ilmenee, kyllä me osaamme ja uskallamme sanoa, jos emme pysty auttamaan. Yhteistyöllä rakennamme toimivan kokonaisuuden, joka joustaa yrityksen tarpeiden mukaisesti, hyvinkin ketterästi.

Lue lisää Teollisuuden Projektit eli Industrial Projects –konseptista täältä.

Kiinnostuitko palveluistamme? Ole yhteydessä Teemu Runsaaseen: teemu.runsas@barona.fi // +358 40 836 8895