Tampereelle rekrytoidaan lisää osaamista sekä suoraan asiakkaille että Baronan toimistolle

barona_pirkanmaa_blogi_tampere

Tampereen Hataanpäässä sijaitseva Baronan toimisto on helppo löytää niin asiakkaan kuin työnhakijan. Matkaa rautatieasemalta on vain kävelymatkan verran. Myös Baronan myynnin ja kaupan toimialan Jussi Rissanen ja Valtteri Karjula löysivät paikalle aamulla hypättyään Helsingistä junaan. Tänään Tampereelle saavuttiin viettämään normaalia työpäivää yhdessä Pirkanmaan kollegoiden kanssa ja samalla läpikäymään kuulumisia alueen ja Baronan tarjoamista mahdollisuuksista.

Etäpäivämme tarkoitus oli ensin osallistua toimialamme myyntiryhmän viikkopalaveriin ja sen jälkeen tehdä normaali työpäivä Tampereella. Jussin sännätessä heti palaverin päätyttyä asiakkaalle, minä jäin vielä keskustelemaan Baronan Tampereen toimihenkilöiden kanssa. Markkinoijana minuun oli tehnyt vaikutuksen Tampereen toimiston näyttävä ulkoasu, joka näkyi hyvin maantielle toimistolle tultaessa. Myös toimiston sisätilat olivat varsin viihtyisät!

Baronalla on Tampereelle kaksi toimistoa. Muutosta tähän on kuitenkin luvassa, sillä ensi syksystä lähtien toimistot muuttavat yhteen ja uuteen tilaan. Tällä hetkellä kumpikaan toimisto ei ole riittävän suuri, että siihen mahtuisi kaikki alueen toimihenkilöt tai päivittäin toimistolla vierailevat työnhakijat. 

Tapasin ensiksi aluepäällikkö Anu Päivisen.  Olin asioinut Anun kanssa pitkälti verkon välityksellä, milloin Tappara-peliin asiakkaita kutsuen, milloin muissa myynnin ja kaupan toimialan asioissa, mutta nyt sain olla hänen kanssaan kokonaisen työpäivän. Aluepäällikön työnkuvaan kuului vastata Baronan palvelualoista Pirkanmaan alueella. Toimialoina siihen kuuluivat Hotelli ja ravintola, HR ja hallinto sekä Myynti ja kauppa. Alueellisesti vastuualueeseen kuuluivat Tampere, Jyväskylä, Hämeenlinna, Forssa sekä Riihimäki. 

Myynti ja kauppa tampereella

Jatkoimme Tampereen toimiston aluepäällikkö Anu Päivisen kanssa keskustelua henkilöstöpalvelualasta yleisemmin. Johdattelin keskustelua myynnin ja kaupan toimialan tekemiseen ja meidän omaan arkeen, sillä Anu oli yhtenä merkkihenkilönä ratkaisevassa asemassa alueen kasvussa. Hänellä oli työparina myyntipäällikkö Heta Honkonen ja kaksikko haki parhaillaan "tiimiinsä" vahvistusta. Haussa oli osaavan henkilöstökonsultin rekrytointi Tampereen toimistolle.

Kokemus kaupan alasta oli tullut Anulle tutuksi jo aiemmalla työuralla. Hän oli aloittanut vuosituhannen alussa S-ryhmän palveluksessa ja kulkenut siellä pitkän tien kohti Pirkanmaan Osuuskauppaa ja ABC-toimialaa. Kaupallisen kenttäkoulutuksen kautta hän oli työskennellyt mm. marketpäällikön ja ravintolapäällikön tehtävissä. Kuluttajakaupan lisäksi myös ravintolapuoli oli tullut tutuksi.

Pitkän kaupan ja ravintola-alan kokemuksen jälkeen kaipasin kuitenkin jotain uutta. Sen uuden olen löytänyt ensin yrittäjäkummiuden ja myöhemmin henkilöstöpalveluiden välityksellä. Saan hyödyntää työssäni aiemmin opittuja asioita ja opiskella paljon uutta.

Psykologinen soveltuvuusarviointi edellä 

Toimialamme tekeminen ja asiakkuudet Pirkanmaalla koostuvat paljolti kauppojen pienmyymälöistä sekä vaikka myynnin suorarekrytoinneista. Pirkanmaan alueella on pitkät perinteet sekä henkilöstöpalvelualalla että mm. psykologisten soveltuvuusarviointien puolelta. Henkilöstövuokrauksen lisäksi asiakkaille tehdään alueella suorarekrytointeja sekä toki Baronan tytäryhtiön psykologitoimiston Crescon tuottamia psykologisia soveltuvuusarviointeja. Crescolla on Tampereella myös oma psykologi, jota Anu ja kollegat voivat asiakkailla hyödyntää.

Hyvänä esimerkkinä laajentumisesta tulee esimerkki missä rekrytoimme juuri asiakkaalle kaksi farmaseuttia. Näin myynnin ja kaupan toimiala laajentui osaltamme sillekin sektorille.

Kaupan alan asiakkuuksien lisäksi Tampereella halutaan kasvattaa myös myynnin suorarekrytointeja ja edetä aina vain syvemmälle asiantuntijoiden rekrytoimiseen. Alueella toimii paljon myyntiorganisaatioita, jotka kaipaavat apuja rekrytoinneissa sekä uutta virtaa omaan myyntiin. Yrityksiä on helppo lähestyä osaaja sekä osaaminen edellä, jolloin hyvät kokemukset Baronasta vain vahvistuvat yhdenkin suorarekrytoinnin kautta.

Esittelyssä Muutamia TAmperelaisia

Työpäivän lopuksi halusin vielä kohdata muitakin työkavereita Tampereelta. Toimistoon haettiin uutta henkilöstökonsulttia ja sehän tarkoitti suoraan sitä, että uuden tulijan oli saatava tietää, keitä työkavereita hänen ympärillään tulevaisuudessa työskentelisi. Ensimmäisenä olin tavannut jo Tampereen toimistolle tultaessa työharjoittelun aloittaneen Sanni Sainion, jonka tehtävänä oli vastata toimiston asiakaspalvelusta ja kaikista rekrytoinnin avustavista tehtävistä. Hän toimi toimiston eturintamassa kohtaajana.

Aamupäivän aikana ehdin nopeasti jututtamaan myös muita henkilöstökonsultteja ja rekrytoinnin parissa työskenteleviä. Pirkanmaalla Baronalla oli vankka sija Hotelli ja ravintola - toimialalla, jolloin myös useat tapaamani toimihenkilöt työskentelivät siihen keskittyen. Asiakkuuspäälliköt Pilvi Helanterä sekä Miia Leponen hoitivat asiakkuuksia kuten Sokotel, Kotipizza tai vaikka Tampereen Hakametsän jäähalli ravintolat. Mainittujen asiakkuuspäälliköiden aisapareina työskentelivät HR-koordinaattorit Safija Chabbi ja Linda Kallioinen

Tampereen asiakkuuspäälliköiden kymmenen vuoden työkokemus Baronalla sai rinnalle vuoden alusta aloittaneet toimihenkilöt ja HR-koordinaattorit. Oliko tämä sitä kuuluisaa mestari-kisälli-työssäoppimista?

Horecan toimihenkilöiden lisäksi sain paiskata kättä lopuksi teollisuuden henkilöstökonsultti Jani Sjölundin kanssa. Kuten muillakin, hänenkin vastuuna oli huolehtia työhaastatteluista, rekrytoinneista sekä muista työsuhde-asioista. Kaiken rinnalla myös Jani teki suoraa asiakastyötä. Vastuunaan hänellä oli mm. Martelan asiakkuus. Kaikkien iloisten työkavereiden tapaamisen jälkeen minunkin oli mukava hypätä takaisin junaan mustamakkaraa matkalta etsien. Tampereella kaikki oli enemmän kuin hyvin.


Barona Myynti & Kauppa tarjoaa loistavan ponnahduslaudan työelämään sekä mahdollisuuksia heille, jotka syttyvät suurimmista haasteista. Hoidamme työsuhteet laadukkaasti ja pidämme osaajistamme huolta. Vasta-alkajana löydät meiltä työn, joka joustaa elämän rinnalla, ja saat samalla arvokasta työkokemusta – myyntitaitoja tarvitsee jokainen. Katso Tampereen seudun vapaat työpaikat alta.

Barona avoimet työpaikat Tampere

HENKILÖSTÖKONSULTTI BARONAAN TAMPEREELLE!

Aiheet: MyyntityöAjankohtaistaTampere

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

Barona avoimet työpaikat Tampere