<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1316592211688349&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Perehdytys paremmaksi kesätyöntekijöiden avulla

Perehdytyksen puutteet esiin kesätyöntekijän avulla

Työhönperehdytyksen luulisi olevan itsestäänselvyys. Silti lukemattomissa yrityksissä uudet työntekijät eivät aivan tiedä, mitä tekevät. Rohkeimmat yritykset uskaltavatkin kyseenalaistaa perehdytysohjelmansa riittävyyden. Sen voi tehdä jo tänä kesänä. 

Perehdytyksistä kuulee kahdenlaista tarinaa.

Ensimmäisessä uutena työntekijänä aloittanut huokailee, kuinka ihan itse piti ottaa homma haltuun ja selvittää asioita, kun kukaan ei ehtinyt, viitsinyt, halunnut tai huomannut olla avuksi.

Ja sitten – onneksi yhä enenevissä määrin – kuulee tarinoita, kuinka yrityksen perehdytys oli varsin strukturoitu ja hoidettiin huolella. Nämä kertomukset päättyvät usein työntekijän huokaukseen: ”Tuli todella tervetullut ja innostunut olo. Hyvä startti.”

 

"Työpaikkailmoituksen lupaus kattavasta perehdytyksestä tulee aidosti lunastetuksi."

 

Hyvän perehdytyksen löytää edestään

Kesätyöntekijä on enemmän kuin "vain kesätyöntekijä." Siksi panostus kesätyöntekijän perehdytykseen kannattaa aina. Intoa puhkuva kausiapu on halukas näyttämään kykynsä. Hän tietää olevansa yksi niistä onnekkaista, jotka ovat saaneet kesätyön ja jos alku menee innostukselle löylyä lyöden, tulee kiitollisesta työntekijästä nopeasti arvokas lisä tiimiin ja yritykselle tulevaisuuden brändilähettiläs.

Laadukkaalla perehdytyksellä luodaan vankka pohja sille, että palkattu pääsee työssään mahdollisimman nopeasti tuottavalle tasolle. Tähän tähtää myös toiveiden ja osaamisen kartoitus. Kun työnantajan odotukset ja tavoitteet ovat kirkkaana mielessä ja ymmärrys työntekijän valtuuksista sekä vastuun määrästä selvillä, on kesätyöntekijällä kattava työkalupakki valmiina käyttöön. Työn oppimiseen tarvittava aika lyhenee huomattavasti.

Perehdytyksellä luodaan myös positiivista ja kannustavaa ilmapiiriä – joka on muuten kaikista arvostetuin ominaisuus, kun kysytään työnhakijoilta, mikä on työssä viihtymisen perusta mielekkään työnkuvan ohella.
Ei ole sen sitouttavampaa ja innostavampaa, kuin tuntea olevansa tervetullut ja odotettu tiimin uusi jäsen.

Kenelle tahansa on tärkeää tuntea olevansa tarpeellinen. Ilman tarpeellisuuden tunnetta hyvän asenteen omaavan kesätyöntekijän työtarmo ja potentiaali valuvat viemäriin yllättävänkin nopeasti. Tunne arvostuksesta ruokkii ahkeruutta, oma-aloitteisuutta, intoa näyttää kykynsä ja tehdä parhaansa – ja vähän vielä enemmänkin.

 

Puskaradiota ei kannata vähätellä

Hyvä perehdytys luo edellytykset onnistuneelle ja muistorikkaalle kesätyöjaksolle. Tyytyväinen kesätyöntekijä on yrityksen paras mainos. Kokemuksista puhutaan ja niitä vertaillaan ystävien ja koulukavereiden kanssa. Huonoista kokemuksista kuulevat myös perhe, suku ja joskus jopa sosiaalisen median tutut.


"Jos kaikki menee hyvin, ensimmäistä kesätyöpaikkaa muistellaan lämmöllä vielä kiikkustuolissakin."

 

Mistä sitten voi olla varma, että yrityksen perehdytysohjelma todella toimii ja on riittävän kattava ja monipuolinen? Sitä kannattaa testata: kesätyöntekijä on loistava koekaniini tähän tehtävään. Jo kesän loputtua voi saada rohkeatakin palautetta, mikä toimi ja missä olisi parantamisen varaa. Siis jos uskaltaa kysyä kesätyöntekijältä. 

 

New Call-to-action

Aiheet: Rekrytointi

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

Myynnin rekrytoinnin murros webinaari