Nuorten Mestari-Kisälli -ohjelma laajenee - mukana Barona, Skanska, Peab, YIT ja Rakennusliitto

Mestari-Kisälli-Barona-2021-blogikuva

Barona, Skanska ja Rakennusliitto loivat 2019 nuorille suunnatun Mestari-Kisälli -työssäoppimisohjelman, jonka tavoitteena oli tarjota polku työelämään käytännön tekemisen kautta. Nyt ohjelma saa jatkoa ja mukana ovat myös YIT ja Peab. Barona Työkykypalveluiden palvelujohtaja Kalle Pulkkanen kertoo tarkemmin, miksi ohjelma on edelleen ajankohtainen, ja mikä merkitys sillä on niin nuorille itselleen kuin mukana oleville toimijoille.

Mistä Mestari-Kisälli -ohjelmassa lyhyesti kyse?

Tarkoituksena on tarjota nuorille 17–29 -vuotiaille vaihtoehtoinen mahdollisuus päästä kiinni työelämään. Skanska, YIT ja Peab tarjoavat nuorille 6kk määräaikaisen työsuhteen täydellä palkalla. Barona valmentaa hakijat hakemaan töitä, haastattelee kaikki hakijat ja tarjoaa koko työsuhteen ajaksi uravalmentajan tuen.

Mikä meni mahtavasti viimeksi, mitä uutta opittiin?

Ensimmäinen kierros ylitti kaikkien odotukset! Kuudesta nuoresta neljä työllistyi Skanskalle. Näistä neljästä kaksi aloitti alan opinnot työn ohella. Opimme, että työllä ja riittävällä tuella voidaan saada aikaan positiivisia ja pitkäaikaisia muutoksia nuorten elämässä kohtuullisen lyhyessä ajassa. Ohjelmassa korostui valmentajan ja työntekijän välisen luottamuksen rakentuminen, joka myös onnistui hienosti. Myös Baronan ja Skanskan avoin, joustava ja mutkaton yhteistyö mahdollisti osaltaan hienot onnistumiset.
"Nuorilta tuli paljon kiitosta ja nähtiinpä hankkeen aikana useampikin onnen kyynel puolin ja toisin. Työnantaja sai motivoituneita ja osaavia nuoria töihin ja nuoret saivat elämälleen ja uralleen uuden suunnan."
 
Skanska oli valinnut mestarit huolella ja myös tiimien, joihin kisällit sijoittuivat, tuki ja kannustus oli merkittävässä roolissa nuorten itseluottamuksen rakentamisessa ja projektin onnistumisessa.

 

Mitä tänä vuonna luvassa?

Hankkeesta on tulossa entistä suurempi ja vaikuttavampi, kun kaksi muuta rakennusalan jättiä YIT ja Peab hyppäävät mukaan Skanskan lisäksi.
"Pystymme tarjoamaan yhä useammalle nuorelle mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen muutokseen."

Mikä merkitys tällaisilla ohjelmilla on mielestäsi isommassa kuvassa?

Valtionvarainministeriön (2012) sekä Valtiontalouden tarkastusviraston (2007) laskelmien mukaan yhden syrjäytyneen henkilön kulut yhteiskunnalle ovat varovaisestikin arvioituna vähintään miljoona euroa.

"Puhutaan siis yhteiskunnallisesti erittäin merkittävästä asiasta. Yksilön näkökulmasta puhutaan vähintäänkin koko elämän suuntaa muuttavasta käännekohdasta."

 

MITÄ TERVEISIÄ HALUAISIT LÄHETTÄÄ?

Haluamme haastaa myös muiden alojen yritykset mukaan näihin talkoisiin! Tämän ei tarvitse olla vain rakennusalan juttu ja autamme mielellämme muitakin aloja ja yrityksiä luomaan omia vastuullisia hankkeita. Luonnollisesti myös Mestari-Kisälli -ohjelmaan mahtuu vielä lisää työnantajia mukaan tulevina vuosina!
 
Lisätiedot:
Kalle Pulkkanen
Palvelujohtaja, Työkykypalvelut
p. 043 8244 194
kalle.pulkkanen@barona.fi
 

Lue ohjelman tiedotteesta täällä >>

Aiheet: TyöelämäAjankohtaistaVastuullinen työnantajaMestari-Kisälli