Strategia mielessä myös juhlan hetkellä

Strategia mielessä myös juhlan hetkellä.png

Barona Group piti perinteisen toimihenkilöiden vuosipalaverin tänä vuonna uudella mallilla, gaalana, jossa palkittiin yritysyhteisön tiimejä erilaisista saavutuksista. Myyntijohtaja Jari Pitkälä kirjoittaa, miksi näin tehtiin.

Mitä järkeä on gaalassa? Kysymys saattaa olla pienesti harhaanjohtava, koska järki ja tunne eivät perinteisesti keskustele keskenään. Ja kun päästetään gaala irti, nousee silloin yritysyhteisössämme juhlapuheiden ja ajatusten jatkoksi keskinäisen rakkauden ja välittämisen tunne.

Koska liiketoimintamme ovat tänä päivänä monessa suhteessa laajan asiakasjoukon takia hyvin erilaisia, ovat yhteiset tapahtumat ja hengenkohotukset todella tärkeitä meille yksittäisille taistelijoille. Niistä eletään! Arjessa emme aina kohtaa, ja asiakasprojektien ja monenlaisen sisäisen suunnittelun ja tekemisen välimaastossa aika heittää nykyään sellaista häränpyörää, että perinteistä vuosikelloa hirvittää. Kun on työn aika, silloin ratkaistaan haasteita. Kun on gaalan aika, silloin juhlitaan. Ja palkitaan teoista.

baronagroupgala_villevappula3

Juhlan aika voi olla vain silloin, kun on ratkaistu. Asiakasrajapintamme vaatii tänä aikana todella monimuotoista otetta. Me olemme joutuneet rakentamaan monenlaisia erikoisia kuvioita asiakkaidemme kanssa. Mielettömän palkitsevia juttuja, joita on jouduttu keskinäisen osaamisen ja luottamuksen ilmapiirissä rakentamaan. Meidän bisneksessämme ei aina riitä se, että menet asiakkaan luo ja tarjoat valmista pullaa rusinoiden kanssa. Valmiita kokonaisuuksia ei aina ole olemassa. Niitä pitää yhdessä keksiä. Siinä me olemme onnistuneet monen asiakkaan kanssa todella hyvin, siksi työstä ja tekemisestä saa ja pitää iloita.

Vuosipalaveria suunnitellessa kohdistimme katseemme kohti omaa strategiaamme - löytyykö sieltä sellaisia asioita, joissa totisesti on onnistuttu? Päätimmekin jakaa Barona Group Galassa strategiaan liittyviä palkintoja onnistumisista.

baronagroupgala_villevappula2

Palkitsimme tiimejä neljässä kategoriassa: digitalisaatio, tuottavuus, palvelukehitys ja kansainvälisyys. Nämä ovat meille todella tärkeitä teemoja, jotka nousevat esiin kerta toisensa jälkeen asiakastyössä. Asiakkaillemme kuuluu suurin kiitos kaikesta siitä, että ylipäätään pystymme ja voimme palkita yhtään mitään.

Asiakkaillemme kuuluu suurin kiitos siitä, että kansainvälistyminen on alkanut ja jatkuu asiakkaidemme erilaisten tarpeiden kautta maailmalla. Siellä ja täällä kehitämme palveluita, joista osa vastaa digitalisaation kasvaviin, mielettömiin ja huikeisiin mahdollisuuksiin. Kaikki mitä tehdään, pitää olla vastuullisen yrityksen kannattavuuden näkökulmasta nopealla aikavälillä tuottavaa tekemistä. Noista meidän palikat koostuu.

Ehdokkaita oli kaikista kategorioista neljä kappaletta ja vain voittaja palkittiin. Itse mietin paljon, olisiko pitänyt jakaa kunniaa lisää kaikille. Ilman ainutlaatuisia, rohkeita ja itsensä joka päivä uudelleen keksiviä baronalaisia olisimme vain yksi yritys muiden joukossa emme vuodesta toiseen kasvava yhteisö, joka palvelee asiakkaitaan intohimolla ja kaikkensa peliin tuoden.  Todellakin kunniaa olisi pitänyt jakaa kaikille! Se vain on mahdotonta yhden illan aikana.

Tilaa Baronan blogin viikkokooste suoraan sähköpostiisi!

TILAA BLOGIKOOSTE TÄÄLTÄ

Aiheet: Työhyvinvointi