Mitä skeittilaudat tekevät Nordic Business Forumissa?

MITÄ SKEITTILAUDAT TEKEVÄT NORDIC BUSINESS FORUMISSA?.png

Pohjoismaiden vaikuttavimmassa business-tapahtumassa, Nordic Business Forum -seminaarissa ei vain puhuta, vaan myös  rullataan kohti riskejä.

Tällä viikolla Helsingissä järjestettävän Nordic Business Forumin yksi odotetuimmista keynote-puhujista on skeittilegenda Tony Hawk. Eikä suotta. Menestyksekkään skeittiuransa (=voittanut 12 perättäistä maailmanmestaruutta!) lisäksi hän on luonut yhden tunnetuimmista videopeleistä, Tony Hawk’s Pro Skater, sekä rakentanut niin vaate- kuin välinemerkin skeittauksen pariin. Malliesimerkki henkilöbrändistä siis, mikä on myös hänen puheenvuoronsa aihe tulevassa tapahtumassa.

Tonyn saapuminen innosti myös mainostoimisto DDB:n ja markkinointiyritys Tapauksen järjestämään NBF:n yhteyteen yritysten välisen skeittikilpailun. Business Sk8 For Good kokoaa perjantai-iltapäivällä NBF:n päätteeksi suomalaisten yritysten edustajistoa skeittimittelöön, jonka tuomarina toimii itse Tony Hawk. Tapahtuman tuotto ohjataan Suomen Rullalautailuliiton kautta ”Skeittipaku”-hankkeelle, jonka tarkoituksena on tarjota skeittauskursseja ja varusteita aloitteleville skeittaajille.

Me Baronalla kuulimme kisasta, kun tuore työelämän tutkimusmatkailijamme Valtteri Karjula ehdotti osallistumista. Karjula on skeitannut koko pienen ikänsä, joskin osallistunut skeittikisoihin viimeksi 15 vuotta sitten. Urheilun ja varsinkin nuorten urheilijoiden tukeminen on meille tärkeää, joten päätimme lähteä ennakkoluulottomasti mukaan kisaan. Vaikuttavan osallistujalistan näkeminen aiheutti sen, että päätimme hyödyntää mahdollisuutta vahvistaa rivejämme valitsemalla yhden lisäpelurin Shred for hire –listalta. Suomalaisten proskeittarien joukosta rekrytoimme Mikko Kivikosken osaksi tiimiämme.

Yllättäen päivästä jäi päällimmäiseksi tunteeksi mieletön arvostus kaikkia näitä kolmea skeittaajaa kohtaan.

Viime viikolla kokosimme kisoihin valmistautuvan porukan yhteen, mukana siis myös Forenomin skeittari Olli Trög,  ja suuntasimme päiväksi Suutarilan skeittipuistoon treenaamaan ja kuvaamaan. Olin valmistautunut rentoon päivään, hyvään huumoriin ja hienoihin temppuihin, mutta yllättäen päivästä jäi päällimmäiseksi tunteeksi mieletön arvostus kaikkia näitä kolmea skeittaajaa kohtaan.

Erityisesti vaikutuksen teki se asenne, millä temppuja treenattiin. Kaukana oli pelko epäonnistumisesta tai piiloutuminen sen taakse, että kun ei ole hetkeen treenannut niin ei enää osaa. Jokainen kokeili rohkeasti omia rajojaan. Temput eivät missään nimessä olleet omalta mukavuusalueelta haettuja ja näin ulkopuolisen silmin katsottuna ne olivat lähestulkoon hengenvaarallisia. Skeittajat kokeilivat samaa temppua sinnikkäästi ainakin parikymmentä kertaa, kunnes he lopulta laskeutuivat onnistuneesti laudan päälle. Ja kun temppu onnistui, koko porukka riemuitsi mukana.

Uskon, että jokaisella Baronan vaaleansinisessä kauluspaidassa skeittaavalla kaverilla on mahdollisuudet mielettömiin suorituksiin Sk8 For Good -kisassa, koska he nousevat kaatumisen jälkeen ylös ja hyppäävät laudalle uudestaan ja uudestaan.Tilaa viikottainen blogikooste suoraan sähköpostiisi!
TILAA BLOGIKOOSTE TÄÄLTÄ

 

Aiheet: Työhyvinvointi