Vuoden työntekijää ei voi valita – siksi se arvotaan

Vuoden työntekijää ei voi valita – siksi se arvotaan

Baronalla on tapa, joka on toistunut samana vuodesta toiseen – oli sitten työntekijöitä 10 tai 1000. Nimittäin vuoden työntekijän palkitseminen. Valinta suoritetaan joka vuosi arpomalla kaikkien työntekijöiden kesken vuosijuhlassa. Tämä siksi, että teemme jokaikinen päivittäin kovasti töitä yhteisten tavoitteiden eteen, eikä työpanoksien vertailu tunnu oikealta. Kaikille tulee antaa mahdollisuus olla Vuoden työntekijä.

Tällä kertaa arpa, tai pikemminkin kehittäjätiimin koodaama arvontakone, poimi 1000 ihmisen joukosta vuoden työntekijäksi Lotta Lehmusvuoren, jolla on itse asiassa erittäin kiinnostava historia Barona Groupissa.

Lotta aloitti aikanaan vastavalmistuneena kauppatieteiden maisterina Momentouksella, joka tarjoaa johdon suorahakupalveluita. Siellä Lotta keräsi valtavan määrän oppia tulevaa rekrytointikonsultin työtään varten ja siirtyi kolmen vuoden jälkeen Barona IT:lle.

Tämä Barona IT:n pesti vei puolestaan Lotan pian naapurimaahan Ruotsiin, jossa Barona IT on vahvasti keskittynyt kasvattamaan toimintaansa tämän vuoden aikana. Barona IT:n työ kansainvälistymisen eteen palkittiin myös gaalassa sillä, nappasimme voiton kategoriassa ”kansainvälistyminen” – tiimi, joka on parhaiten onnistunut kasvattamaan kansainvälistä liiketoimintaansa.

Vuoden työntekijää ei voi valita – siksi se arvotaan

Lotta (toinen vasemmalta) muiden Ruotsissa työskentelevien baronalaisten kanssa.


Tukholmaan muutto ei ollut Lotalle lainkaan hankala päätös ja omien sanojensa mukaan hän teki sen hetkeäkään epäröimättä. Uudessa kotimaassa suurin muutos on työympäristön ja kielen muuttumisessa, mutta Lotta on ollut yllättynyt siitä, kuinka helposti hän on porukkaan sopeutunut ja kuinka hyvin Baronan kulttuuri toistuu myös Ruotsin toimistolla.

 

Ruotsissa täytyy olla entistä innovatiivisempi

Työmaana Ruotsi on puolestaan Suomea haastavampi. IT-kentässä rekrytoinnit ovat haastavia myös Suomessa, mutta Ruotsissa tämä korostuu vielä enemmän.

”Tarvitaan uusia innovatiivisempia keinoja löytää osaajia ja toisaalta rekrytointiprosessissa olevien hyvien tyyppien nopea klousaaminen on tärkeää, jotta henkilö ei ehtisi työllistyä toisaalle”, Lotta kertoo.

Vuoden työntekijää ei voi valita – siksi se arvotaan

Ruotsissa vietetyn reilun puolen vuoden aikana Lotta on oppinut myös, miten paljon työtä onnistumiset vaativat. Kärsivällisyys, pitkäjänteisyys ja luotto omaan tekemiseen ovat avainasemassa, kun lähdetään luomaan uutta toimintaa vieraassa markkinassa. Mahdollisuus olla tekemässä jotain uutta alusta asti on kuitenkin niin motivoiva haaste, ettei Lotta kadu lainkaan päätöstä lähteä Ruotsiin.

”Haluan haastaa itseni sekä kehittyä paremmaksi omassa työssäni. Työ uudessa maassa on opettanut minulle jo nyt valtavasti ja haasteita on riittänyt. Kärsivällisyys ja usko omaan tekemiseen on tärkeimmät opit tähän mennessä”, Lotta sanoo.

”Kokemus on opettanut minulle, ettei mikään haaste ole liian suuri voitettavaksi, jos vain on valmis tekemään töitä omien unelmien eteen. Barona IT:n tarina Ruotsissa on vasta alussa, mutta uskon että kasvuun on hyvät mahdollisuudet."

Baronassa Lotta ylistää ennen kaikkea yrityksen kulttuuria; tekemisen meininkiä, ihmisiä ja ryhmähenkeä.

”Baronalla vallitsee tekemisen meininki, yhteisössä on innostunut ja välittävä ilmapiiri. Onnistumisista iloitaan yhdessä ja virheistä opitaan. Loistava yhteishenki ja rohkeus luoda parempia ratkaisuja tulevaisuuden työelämään.”

 

 Vuoden työntekijää ei voi valita – siksi se arvotaan

 

Voittajan puhe – ensihäkellyksestä toivuttua

Voitto tuhannen ihmisen joukosta veti Lotan isossa vuosijuhlassa täysin sanattomaksi. Kun hänet pyydettiin lavalle, ei sanoja tahtonut löytyä. "En ole koskaan voittanut mitään arvonnassa!" Lotta sanoikin häkeltyneenä häntä haastatelleelle Markus Oksalle. Mikäli aikaa voisi kelata viikon taaksepäin ja Lotta pitäisi puheen uudelleen, menisi se kutakuinkin näin:

”Vuoden työntekijä -arvonnan voitto on loistava hetki miettiä omaa matkaa Baronalaisena. Olen kiitollinen, että olen saanut olla osana näin mahtavaa yritysyhteisöä 4,5 vuoden ajan. Haluaisin kiittää kaikkia kollegoita, joiden kanssa olen saanut ja saan työskennellä. Matkaani on mahtunut paljon iloisia onnistumisia sekä epätoivon hetkiä, jolloin työkavereiden tuki on ollut korvaamaton.

Momentouksen kokeneilta suorahaun konsulteilta sain parhaat mahdolliset opit urani alkuun. Barona IT:n porukka on huikea ja se työ, jota yhdessä teemme on jotain ainutlaatuista. Olen saanut mahdollisuuden muuttaa Ruotsiin ja kehittyä työssäni lyhyessä ajassa enemmän, kuin olisin koskaan voinut kuvitella. Kiitos Barona ja Baronalaiset olen saanut paljon ja toivon, että paljon on vielä yhdessä edessä!”

Onnea voitosta Lotta koko Barona Groupin yhteisön puolesta!


Lotta on osa Barona IT:n pohjoismaista tiimiä, joka on vienyt Lotan Helsingistä Tukholmaan. Tiimi kasvaa kovaa vauhtia ja etsimmekin tällä hetkellä useita osaajia ympäri Suomen vahvistamaan osaamista niin rekrytoinnin kuin markkinoinninkin saralla. Lue lisää tehtävistä ja hae mukaan!

barona-it-open-positions

Aiheet: IT

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

Rekry-devaajia-designereita-testaajia