<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1316592211688349&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Voiko lastenkin kanssa lähteä töihin Espanjaan?

LastenkanssaEspanjaan.png

Meidän perheen haaveena jossain vaiheessa oli muutto ulkomaille. Sitten tuli lapsi ja haaveet siirtyivät. Tuli toinen lapsi ja ajattelimme jo vaimoni kanssa, että eihän pienten lasten kanssa juurikaan matkustella – nyt keskitytään kotimaan matkailuun, kun on tutut lastenruuat, vaipat ja luotettava terveydenhoito, helposti saatavilla.

Vaimo vietti kotona äitiyslomaa ja minä kävin töissä, kunnes eräänä lokakuisena päivänä silloinen pomo antoi minulle irtisanomisilmoituksen. Pienessä yrityksessä ei ollut varaa pitää minua töissä, joten sain lähteä ”taloudellisista ja tuotannollisista syistä." Siinä sitten ihmettelimme, että mitäs nyt? Palkka maksettiin kuitenkin vuoden loppuun asti ja pieni irtiotto tuntui sopivalta. Lentoyhtiöiden sivut auki ja äkkiä katsomaan, miten pääsemme Espanjaan edullisesti. Lopulta päädyimme ostamaan lennot Madridiin, mistä vuokra-autolla lähdimme ajamaan kohti Fuengirolaa.

 

Haave todellisemmaksi LOMAN AIKANA

Lomalla Espanjassa olimme kaiken kaikkiaan reilut kolme viikkoa, joista kaksi viikkoa Fuengirolassa. Täällä ollessamme pitkäaikainen haaveemme alkoi tulla todellisemmaksi ja muutto ulkomaille oli lähempänä kuin uskalsimme arvata. Monta käytännön asiaa oli vielä kesken. Marraskuun puolen välin jälkeen lähdimme takaisin kylmään ja synkkään Suomeen. Kyllähän se ajatus kolmen viikon aurinkoannoksen jälkeen vahvistui; pakko päästä takaisin!

Kotona aloimme laskea säästöjä ja rahoja yhteen: miten käytännössä selviämme, kun muutamme ulkomaille ilman töitä tai asuntoa. Päätettävä oli vielä mitä teemme suomessa olevan asuntomme kanssa. Loppujen lopuksi päätimme etsiä vuokralaisen taloomme ja myydä ylimääräisiä tavaroita kotoa, jotta saamme hieman lisää rahaa matkakassaan.

Tulihan siinä mieleen, että olisiko Espanjassa töitä. Hyppy tuntemattomaan, ilman työpaikkaa, olisi kuitenkin aikamoinen riski. Sattumien kautta päädyin tekemään työhakemuksen Baronan palvelukeskuksessa olevaan avoimeen työpaikkaan. 

"Kun sain työpaikan, ei tarvinnut enää pahemmin miettiä, että miten pärjätään! Löysimme myös vuokralaiset Suomen kotiimme ja niin sitä lähdettiin tavoittelemaan haavetta. Meidän perhe muuttaa ulkomaille!"

 

Muuttokuorman kanssa Fuengirolaan

Minä lähdin loppiaisena ajamaan kohti Fuengirolaa omalla autolla, muuttokuorma kyydissä. Loput perheestä tuli lentokoneella viikkoa myöhemmin. Olimme jo varmistaneet tammi-helmikuuksi tilapäisen asunnon, ennen kuin oma koti löytyisi, joten ensimmäinen ongelma oli ratkaistu. Tänne päästyämme alkoi asunnon etsintä. Tammikuun lopulla alkoivat työt Baronalla ja jo helmikuun alussa teimme vuokrasopimuksen nykyisestä asunnostamme.

 

Uusi arki sujuu lasten kanssa vaivattomasti

Tuntuu, että lopulta lapsiperheenä ulkomaille muuttaminen oli yllättävän helppoa. Lapset kun ovat 1- ja 3-vuotiaat, ei vielä tarvitse miettiä koulua. Täällä on leikkipuistopäiviä paljon enemmän kuin Suomessa, on mukava nauttia auringosta, käydä välillä Välimeren rannalla upottamassa varpaat rantahiekkaan ja tutkia Espanjan tarjoamia palveluita niin aikuisille kuin lapsillekin. Terveydenhuolto toimii kuten Suomessa, kotimme lähellä on jopa terveyskeskuksen päivystys, missä asiointiin riittää eurooppalainen sairausvakuutuskortti. Asiointi onnistuu englannin kielellä.

 

Miten nopeasti ne lapset oppivatkaan

Tulipa tuossa eräänä päivänä tyttäreni leikkiessään tilaamaan minulta kahvin sujuvalla Espanjan kielellä! Lapset oppivat todella nopeasti paikallisen kielen, mikä on heille loppuelämän mittainen etu. Ehkä iso syy sujuvaan kielen oppimiseen löytyy dubatuista lastenohjelmista, mitä meilläkin katsotaan.

Pitää vaan uskaltaa lähteä pois omalta mukavuusalueelta tutkimaan maailmaa! Loput käytännöt asiat loksahtelevat paikoilleen, kun on tarpeeksi seikkailuhenkeä. Ensimmäinen isompi haave meidän perheellä toteutettu. Milloin palaamme takaisin Suomeen – siitä emme ole vielä varmoja, kenties ensi keväänä.  

Töihin Aurinkorannikolle voi lähteä toisellakin tavalla

Meille työskentely ulkomailla onnistui tällä tavalla, uuden työpaikan kautta. Toinenkin tapa on olemassa, ellet halua luopua työpaikastasi. Barona xChangen kautta voit lähteä työskentelemään ulkomaille, nimenomaan tänne Espanjan Aurinkorannikolle – ja pitää silti oman työpaikkasi. Meitä suomalaisia työskentelee täällä Baronan toimistolla jo lähes 200, ja yhä useampi lähtee matkaan paitsi perheensä, myös työpaikkansa kanssa, jolloin samat työt jatkuvat täältä käsin.

Meitä perheellisiä suomalaisia on täällä useita. Espanja tarjoaa hyvät puitteet perheen elämiseen ja viihtymiseen täällä, lapsille on niin koulu- kuin harrastusmahdollisuuksia, ja paikallinen kulttuuri on erittäin lapsiystävällistä. Elämä sujuu samoin kuin Suomessa, joskin hieman aurinkoisemmissa maisemissa.


Blogi on julkaistu ensimmäisen kerran Baronan sivuilla toukokuussa. Voit lukea Hekan ja perheen uusimpia kuulumisia tästä.

Oletko kiinnostunut työskentelystä Espanjassa? Lataa tallenne ja saat lisätietoa elämisestä ja työskentelystä Espanjassa. 

New Call-to-action

Aiheet: TyöhyvinvointiTulevaisuuden työ

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

New Call-to-action