Vastuullinen työnantajuus vaatii isoja ja pieniä tekoja [VIDEO]

 

 

Barona on ollut Oikotien Vastuullinen työnantaja -kampanjan 2020 pääyhteistyökumppani. On selvää, että vuoteen on mahtunut paljon haasteita, mutta ilahduttavasti myös toivoa ja tunnetta siitä, että vastuullinen työnantajuus on tärkeämpää kuin koskaan. Arjen tekojen joukkoon sovitamme halumme jatkuvaan kehittymiseen ja kasvamiseen - siihen tulemme myös omassa vastuullisuusohjelmassamme panostamaan.

tyÖ MUUTTUU, MUTTA MERKITYS SÄILYY

Paitsi Vastuullinen työnantaja kampanjan pääkumppani, olemme Suomen 6. suurin työnantaja, joten meillä on suuri vastuu työntekijöistämme. Lisäksi meillä on  vastuu ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun työelämän pelisäännöistä ja uudistumisesta.

Toimitusjohtajamme Minna Vanhala-Harmanen totesi äskettäin, että ”työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen on nyt suurinta vastuullisuutta". Vanhala-Harmanen keskusteli myös Päiväkahvilla podcastissa työn merkityksellisyydestä, minkä mm. Oikotien Vastuullinen työnantaja -tutkimukseen vastanneet baronalaiset nostivat keskeisenä teemana esille omassa työssään.

Screenshot 2020-12-17 at 11.25.31

"Parhaimmillaan vastuullisuus ei ole vain hienoja lupauksia, vaan näkyy arjen pieninä tekoina, joilla työnantaja osoittaa arvostusta työntekijöitään kohtaan."
-Erica Ollikainen, HR & Finance

Lue koko juttu "Vastuullisuus on osana jokapäiväistä tekemistä" >>

Vastuullinen työnantaja välittää työntekijöistään 

Baronalla halutaan tukea ihmisten kehittymistä tehtävästä toiseen. Logistiikan Henri Aitokarin tarina osoittaa, että jokainen (työ)polku johtaa aina johonkin uuteen. 

 

 

 

 

 

 

 

Esimiehet ovat keskeisessä roolissa niin toimistollamme kuin asiakkaillamme siinä, miten arjen työt tai esimerkiksi perehdytys onnistuvat. Työkykypalveluidemme Aapo Koski näkee esimiestyön vain korostuvan korona-aikana. Matalan kynnyksen yhteydenpito puolin ja toisin varmistaa, että kukaan ei jää yksin:

"Kun työntekijämme voivat hyvin, niin asiakkaammekin voivat hyvin. Etätyössä korostuu entistä enemmän esimiehen aktiivisuus tiimiläisiään kohtaan."

Tutustu Aapon ajatuksiin "hyvä esimies on vahvasti läsnä myös etänä" >>

Vastuullisen työnantajan kuusi periaatetta

Yhdessä monien muiden yritysten ja organisaatioiden kanssa olemme sitoutuneet edistämään kampanjan periaatteita:

1. Syrjimättömyys
2. Joustaminen ja työelämän tasapaino
3. Esimiestyöhön panostaminen
4. Työn sisältö ja merkitys
5. Tehtävän vaatimusten mukainen palkkaus
6. Hyvä hakijakokemus

Lue lisää Vastuullinen työnantaja 2020 -kampanjasta>>

Aiheet: TyöelämäAjankohtaistaVastuullisuusVastuullinen työnantaja