Uskallatko katsoa omaa toimintaasi ulkopuolelta?

uskallatkokatsoa.png

Tuntuuko siltä, että kaikki konstit on jo käytetty ja strategiatyö sekä toiminnan suunnittelu menevät edellisten vuosien muisteluksi? Kuulostavatko uudet ideat jotenkin tutuilta? Joskus voidaan tulla tilanteeseen, jossa rutiinit ja asiantuntijuus ovat ajaneet meidät turvalliselle uralle, jopa niin syvälle, ettemme näe sivuillamme juuri muuta kuin ”juoksuhaudan reunaa”  – rajattuja mahdollisuuksia. Mikä silloin avuksi?

Monessa asiassa kokemus ratkaisee. Jossakin vaiheessa syväosaaminen ja tottumukset voivat kuitenkin kääntyä itseään vastaan. Varsinkin silloin, kun asiat alkavat näyttää tuttuakin tutummilta, miltei itsestäänselvyyksiltä. Silloin muutokset ja erityisesti muutosmahdollisuudet voivat vaikuttaa kapeilta, jolloin myös tunnistettavat ratkaisut kiertyvät helposti samalle, toistuvalle kehälle.

Tällaisessa tilanteessa tarvitaan uutta näkökulmaa tai ainakin jonkinlaista poikkeutusta totuttuihin tarkastelutapoihin - ratkaisun voi tarjota esimerkiksi ulkopuolinen henkilö.

”Liian usein kuitenkin ajatellaan, että viisaus tulee ulkopuolelta ja tämä asiantuntija tuottaa ratkaisun tai tietää vastauksen.”

Lopputulos näyttäytyy näin toteutettuna kuitenkin päälle liimatulta ja näennäiseltä muutokselta, jota ei oikeasti tapahtunutkaan. Se on ikään kuin veden kantamista kaivoon - hukkatyötä pidemmällä tähtäimellä.

Kokemusmaailma on työkalu, ei koko totuus

Parhaimmillaan ulkopuolinen taho toimii oivalluttajana tarjoten syötteenä erilaisia näkökulmia ja ärsykkeitä, joilla omaa näkökulmaa ”täräytetään” johonkin totutusta poikkeavaan suuntaan. Silloin näkökenttä laajenee ja sieltä avautuu uusia näkymiä.

Molemmilta osapuolilta, sekä ulkopuoliselta oivalluttajalta että muutosta etsivältä tarvitaan kuitenkin ymmärrystä siitä, ettei oma kokemusmaailma ole koskaan koko totuus. Sisäpuolelta tarkasteltuna oma toiminta mielletään usein niin erityislaatuiseksi ja monimutkaiseksi, ettei esimerkiksi jonkin toisen toimialan käytännöt tunnu taipuvan siihen lainkaan.

Toisaalta ulkopuolelta toimintaa tarkasteleva ja kummasteleva konkari sortuu helposti aliarvioimaan näkymättömissä olevia vahvoja taustatekijöitä, kuten esimerkiksi toimintakulttuuria ja valtarakenteita.

Tästä syystä osaavalta ulkopuoliselta konkarilta edellytetäänkin pelisilmää ja kykyä kuunnella: esittää oivalluttavia kysymyksiä ja haastaa aidosti kyseenalaistamaan. Oivalluttaminen on samalla nostattamista helikopteriperspektiiviin: oman tehtäväkentän tarkasteluun osana kokonaisuutta. Tässä eri toimialojen tuntemuksesta on hyötyä, sillä monista eroavaisuuksistaan huolimatta jopa yllättävänkin monet asiat ovat hyvin samankaltaisia, lähes suoraan sovellettavissa. Ne on kuitenkin oivallettava itse – sisältäpäin.

 

Kyseenalaista rakentavasti

Aito uudesta kulmasta tarkastelu vaatii kuitenkin rohkeutta, sillä se on toimintaa epämukavuusalueella: sillä ainoalla, jossa aito oppiminen tapahtuu. Turvallinen ja kannustava ilmapiiri onkin välttämätön alusta muutokselle. Muutoin jättäydymme helposti turvalliselle ja riskittömälle kehälle, josta ainoastaan pakko vei meidät poikkeuttaa. Se tosin tekee kipeää ja usein silloin ollaan auttamattomasti myöhässä.

Pohjimmiltaan uudistumisessa ja muutoksen toteuttamisessa on kysymys kai uteliaisuudesta, ennakkoluulottomuudesta ja kyvystä kyseenalaistaa rakentavasti. Sellainen toimija uskaltaa ja osaa seurata, jopa suurella mielenkiinnolla, mitä oman toimialan ulkopuolella tapahtuu, ja hakee sieltä aktiivisesti oivalluksia – poikkeutuksia tuttuihin ajatusmalleihinsa. Silloin hän näkee myös ulkopuolisen poikkeuttajan tuoman avun ja hyödyn, joka vie eteenpäin.

 

POIKKEUTUS

 

Jos keskitietä varoen kuljet,
niin oppimisen matkalla suljet.

Jää ympäristö havainnoimatta,
mahdollisuudet tunnistamatta.

Helpompi vaan on tuttua jatkaa,
turvallisesti, virheittä matkaa.

Selkeä suunta tilansa antaa,
kokeilut, virheet oppien kantaa.

Poikkeutus rakentaa pysyvämpää,
reunat ja löydökset piiloon ei jää.

Opeista koostuu tilanne tämä,
huomisen kuvaan piirtyvät nämä.

Edellä kulkien vapaa on tie,
herkän ja nopean perille vie.

Saapunut olet liikkuvaan paikkaan,
josta taas täsmäät tähtäimen raikkaan.

 

-juhani tuure-

 


Juhani Tuure on humanisti-insinööri ja intohimoinen runonrustaaja. Ennen kaikkea hän on kuitenkin fasilitaattori ja uudistavaan ajatteluun yllyttäjä – valmentaja, jonka intohimona on hyvän johtamisen ja innovaatiokulttuurin edistäminen oivalluttamalla.

Yrittäjänä, yritysvalmentajana ja nykyisin Barona IT:llä projektipäällikkönä ja muutoskonsulttina toimivalla Juhanilla on pitkä ja monipuolinen kokemus useilta teollisuustoimialoilta, järjestöistä ja finanssialalta tuote-, projekti-, toiminnan- ja prosessinkehitys- sekä esimiestehtävistä.

Peer Talk: Project Manager 2020 - Miten varmistan osaamiseni tulevaisuudessa?
Ajankohta: Ke 13.6. klo 17, Barona HQ, Helsinki
Seuraavassa  Peer Talkissa puhutaan projektipäällikön työstä ja siitä miten tekoäly tulee vaikuttaa projektipäällikön työhön ja minkälaista osaamista tulevaisuudessa tarvitaan. Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan!

Peer-Talk-Project-Manager-2020-Ilmoittaudu

Aiheet: Tulevaisuuden työOrganisaation muutostilanteetIT

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

Lataa-johdon-opas-digitaaliseen-transformaatioon-barona-it