Tämän päivän rekrytoija on myös hyvä myyjä [VIDEO]

Hyvä rekrytoija on myös hyvä myyjä_kuva

Elämme tällä hetkellä hyvin mielenkiintoista aikaa. Yritykset rekrytoivat henkilöstöä enemmän kuin koskaan ja työnhakijoita on yhä vähemmän tarjolla. Kilpailu osaajista siis yhä kiristyy.

 

Perinteiset menetelmät eivät enää riitä 

Kilpailun kiristyessä emme voi enää jäädä odottelemaan hyviä hakijoita perinteisin menetelmin.

Tänä päivänä rekrytoinnissa tehdään yhä enemmän markkinoinnillisia toimenpiteitä tavoittaaksemme potentiaaliset hakijat ja ohjataksemme heidät hakemaan auki olevia työpaikkoja tai tunnistautumaan, jotta rekrytoija voi lähestyä hakijaa itse.

Mikäli vain avaamme työpaikkailmoituksen ja jäämme odottamaan hakijoita, niitä ei välttämättä koskaan tule ilman aktiivista rekrymarkkinointia. Työnhakijan kohtaamisen merkitys

Nyt kun kerta joudumme tekemään enemmän töitä hakijoiden houkutteluun, on yhä tärkeämpää, miten rekrytoija kohtaa työnhakijan, jottei hyvää hakijaa menetetä loppumetreillä.

Teille soveltuvalla työnhakijalla on usein yhtä aikaa muitakin hakuprosesseja käynnissä teidän siitä tietämättä. Näin ollen pelkästään hakijan soveltuvuuden arviointi ei rekrytointityössä enää riitä, vaan myyntitaidot nousevat yhä tärkeämpään rooliin.
 

Kun hyvä hakija saadaan haastatteluun, niin hän tekee käänteistä haastattelua yhtä aikaa. Eli työnhakija peilaa koko ajan, onko kyseessä oleva yritys hänelle kiinnostava vaihtoehto. Mikäli haastattelusta jää huono maku suuhun ja toisen yrityksen haastattelusta parempi, niin on melko helppo arvata, kumpaan työpaikkaan hakija omassa valinnassaan tulee päätymään.

Rekrytoinnissa onkin tärkeää miettiä tarkkaan, miten myyn työnhakijalle kyseessä olevan työpaikan mahdollisimman kiinnostavalla tavalla. Totta kai vasta sitten, kun on ensin selvitetty, onko kyseessä soveltuva hakija kyseiseen yritykseen ja tehtävään.

Kun rekrytoija suhtautuu työnhakijaan, kuten maksavaan asiakkaaseen, niin luultavasti työnhakijan kannalta se jännittäväkin haastattelutilanne kääntyy positiiviseksi hakijakokemukseksi. 

 

Jäitkö miettimään, kuinka niitä hakijoita tänä päivänä tavoitetaan markkinoinnillisin keinoin? Katso webinaaritallenne aiheesta, jossa kerromme konkreettiset keinot moderniin rekrymarkkinointiin!

New call-to-action

Aiheet: RekrytointiTyönantajabrändiHakijamarkkinointiRekrymarkkinointi

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

hakijamarkkinointi_Barona