SuperDay: "Työ ei lopu koskaan"

 SuperDay: "Työ ei lopu koskaan"

SuperDay on baronalainen traditio, joka juontuu syvästä rakkaudestamme asiakastyötä, myyntiä ja liiketoiminnan kehitystä kohtaan. Tämän syksyisen SuperDayn 7.9. tarkoitus oli jälleen kerran tuoda ihmisiä ja asioita yhteen inspiroitumaan sekä saamaan voimaa toisistaan. SuperDay alkaa olla niin laaja spektaakkeli, että sitä on vaikea kiteyttää yhteen tekstiin!

 

 

 

Teknologioiden kehitys strategisella painopistealueilla

SuperDay Koskenrannassa alkoi ruokailulla, jonka yhteydessä kaikilla kutsutuilla oli mahdollisuus tutustua Barona Groupin eri toimijoihin viritetyn messuosaston kautta. Näin ollen jokainen pystyi hahmottamaan kuinka laajasta kokonaisuudesta #thebravedo-yhteisössä on kyse.
 
"Tässä ajassa tärkeintä on yhdessä tekeminen. Ne menestyvät, jotka kykenevät siihen."

Heti tapahtuman alussa kävi selväksi, että ydinteemana oli yhdessä tekeminen, vaikka samalla pöydälle nostettiin muitakin isoja teemoja: tekoäly, organisaation muutos ja digitalisaatio. Kukaan case-esimerkkien puhujista ei kertonut tehneensä muutosta yksin.
 
Mieleen jäi erityisesti OP:n Masa Peuran lausahdus:
 
"Elämä on liian lyhyt vietettäväksi huonossa seurassa." 
 
Baronan "oma poika", CDO Perttu Mäkimartti viihdytti yleisöä hauskoilla tarinoilla Baronan omien järjestelmien kehityksestä. Perttu valotti historiaa ja kuvaili sitä kivirekien vetämistä, mitä hän oli oman pitkän historian aikana Baronalla kokenut. 
 
Lopuksi Perttu nosti esiin kaikkien tuntemia merkkihenkiöitä: Steve Jobs, Elon Musk ja Marck Zuckerberg. "Ei kaikkien tarvitse olla Jobseja tai Markeja." Silti innovaatioihin ja kehitykseen pystymme me kaikki, Perttu muistutti. 
 
 

Interaktiivinen paneeli - Kuinka surffataan digitaalisen murroksen aalloilla?

Henkilökohtaisesti odotetuin osio itselleni oli paneeli, minne mukaan oli saatu case-esittäjien Taneli Tikan ja Masa Peuran lisäksi muun muassa Esko Kilpi ja Wille Komulainen. Tiesin ennakkoon Eskon asiantuntijuuden työelämän murroksesta ja odotin osiota kuumeisesti koko aamun ajan. 

 

SuperDay_Paneeli.jpg

Esko tarkasteli työelämän murrosta historian kautta. Hän haluaa ymmärtää, miten nyt olemassa olevat asiat ovat syntyneet. Eskon mukaan työ ei sinäänsä muutu, sillä se on aina ollut ongelmanratkaisua. Eskon puheista välittyi ihmisyyden teema, mikä tarkoittaa työelämässä toisten ihmisten kohtaamista. 

Paneelissa juontaja Laura Snellman-Junna tivasi panelistien omia supervoimia. Baronan Heikki Raulon mukaan oma ennakkoluulottomuus ja rohkeus ovat ne avaimet, minkä avulla muuttuvassa työelämässä pärjää.

Taneli Tikka taas kertoi käyttävänsä supervoimana omaa turhautumista. Kun hän itse on turhautunut, muutosta ja kehitystä on alkanut tapahtua juuri niissä turhautumiseen johtaneissa asioissa.

"Ihmiset keksivät niin älyttömiä juttuja, ettei työ lopu ikinä."

Yleisöä viihdytti paneelikeskustelun kova taso, ja samalla kaikilla oli mahdollisuus kysymyksiin. Keskustelijat osasivat ajatella puheissaan isosti, mutta samalla kyettiin löytämään konkreettisia ratkaisuja. Esiin nousi empatian kasvava merkitys sekä se, että tulevaisuuden työelämässä meidän pitää ymmärtää myös yhteiskuntaa ja politiikkaa.

"Kuinka opiskelisimme oppimaan? Miten työelämä ja opiskelu nähtäisiin yhtenä asiana?"


Taneli kertoi, että mikäli hän olisi tällä hetkellä koulussa, hän lukisi systeemiteoriaa ja sovellettua systeemiajattelua. Tämän kautta hän oppisi ymmärtämään isoja kokonaisuuksia ja se olisi näkökulma, jonka avulla pystyisi hyödyntämään nykyistä teknologiaa kaikista parhaiten. Puutteellinen teknologian ymmärrys johtaa siihen, että emme näe teknologian tuomia mahdollisuuksia. 

"Siinä vaiheessa kun olet ymmärtänyt jonkun teknologian, se on merkki siitä, että se on vanhentunut."

 

Pitchaukset kruununa päivälle

Pitch, please! -kilpailuun oli valittu kuusi eri kilpailijaa:

  • Timo Valtonen / DriveNow
  • Tuomas Mikkonen / Jelpp
  • Jussi Saarinen / Forenom
  • Matti Katara / Opteam Muutosturva
  • Jussi Hinkkanen / Fuzu
  • Juha Rouvinen / Wunderdog

Kuten juontaja Jari Pitkälä valoittikin, Pitch, please-kilpailun ideana on aina hyödyttää pitchaajaa itseään niin, että hän a) saa liidejä b) kokemusta esiintymisestä. Lisäksi tällä kilpailulla saamme tehokkaasti jaettua tietoa konsernin sisällä: mitä kaikkea meillä tehdään?

Esiintyjiä ja tuotteita oli laidasta laitaan, joista loppuviimein tuomari valitsi parhaimman. Voittajaksi kuuden joukosta valikoitui Opteamin Matti Katara.

 

pitchaus_tuomarit.jpg

Tuomaristo kertoi Matin esityksen olleen samalla ajankohtainen että tunteita herättävä. Aihe oli selkeästi vaikein, sillä päivän aikanakin kerrotut muutokset aiheuttavat samaan aikaan sen, että kun rekrytoidaan paljon, joudutaan vähentämään työntekijöitä eri alueilta ja toimialoilta. Tämä tarkoittaa yksilöiden irtisanomisia ja juuri tähän Matti toi esityksellään ratkaisuja.


"Työpaikan menettäminen tuntuu sellaisesta työntekijästä paljon pahemmalta, kenelle työ on ollut aiemminkin elämässä tärkeää."


Muutkaan esiintyjät eivät toki jääneet voittajaa paljoa huonommaksi. Saarisen Jussi oli panostanut esitykseen tuomalla mukaan lentopallon ja viirejä, Tuomas Mikkonen taas sai kiitosta innostuksestaan.  Timo Valtosen DriveNow aihe antoi yleisölle konkreettisen kokeilumahdollisuuden, missä SuperDayn vieraat saavat testata uutta yrityksille suunnattua kaupunkiautoa. 

Hinkkasen Jussin Fuzu-esityksestä paistoi mieletön kokemus. Jussi ei varmasti pitchannut ensimmäistä kertaa ja tämän huomasivat tuomaritkin. Esitys tuli sellaisella varmuudella, että yleisö ihaili melkein ääneen. Juha Rouvinen Wunderdogilta taas näytti sen, miten ensikertalainen pystyi tekemään laadukkaan esityksen valmistauduttuaan hyvin.

Mitä päivästä jäi käteen - kiteytetysti?

Perinteinen työelämä on rakentunut ennen välineiden välille. Tällöin ihminen otettiin välineiden avuksi ja ihmiset miettivät raaemmin, kuinka työntekijästä saadaan kaikki maksimi irti.

Nykyinen työelämä onkin paljon monimutkaisempi, mutta samalla inhimillisempi. Työelämä muuttuu kahden ihmisen väliseksi vuorovaikutukseksi, missä johtaminen on esimerkiksi kuuntelua, sparraamista ja läsnäoloa. Tämä muutos on tapahtumassa. Jo tällä viikolla, heitti Esko Kilpi.

Ja niin hei, Superdayta edeltäneen bookkausviikon yhteiseksi potiksi tuli lopulta 1474 asiakaskäyntiä!

 

Tilaa seuraavatkin tarinat suoraan meiliisi tästä:

TILAA BLOGIKOOSTE TÄÄLTÄ

Aiheet: Tulevaisuuden työMyynti

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

TILAA BLOGIKOOSTE TÄÄLTÄ