Sama työ, eri maa – Sami muutti työnsä kanssa Espanjaan

10syytamuuttaa.png

Espanjassa on iso suomalaisten yhteisö ja moni miettii muuttamista sinne. Lue tästä Sami Riekin muuttotarina ja lista eduista, joita Espanjassa asuminen luo. Sami on SLM Finlandin työntekijä ja hän halusi siirtää oman työnsä Suomesta Espanjaan, sillä oli jo aiemmin asunut siellä. Haave toteutui yhdessä Baronan kanssa, xChange-palvelun avulla. 


Espanjaan muutto haaveissa

”Työskentelen SLM Finland Oy:n palveluksessa ja työnkuvaani kuuluu pizza-online.fi -palvelun asiakasneuvonta sekä ravintoloiden sivujen ylläpito. Tämän vuoden alussa aloin keskustella töissä siitä, että haluaisin muuttaa takaisin Espanjaan. Asuin vuosina 2014-2016 Espanjassa, joten muutto ei tulisi olemaan uusi tai harkitsematon teko.Kerrottuani työnantajalle halustani palata Espanjaan uutinen otettiin todella hyvin vastaan, ja esimieheni alkoi heti etsiä ratkaisua haaveeni toteuttamiseen. Olin hieman yllättynyt siitä, kuinka asiaa alettiin hoitaa, sillä olin työskennellyt yrityksessä vasta kolme kuukautta ja koeaikani oli vielä kesken.

Tiesin olevani hyvä työntekijä, mutta en uskaltanut odottaa saavani niin hyvää kohtelua ja tukea unelmani toteuttamiseen. Kokemus oli alusta asti erittäin positiivinen.

"Yrityksen tuki ja tapa, jolla asiaan suhtauduttiin alusta saakka, oli iso luottamuksen osoitus työntekijää kohtaan."

Tapahtumat lähtivät etenemään, ja kun olin kertonut aikeistani noin 1,5 kuukautta ennen lähtöä, alkoi jokainen googlettaa ratkaisuja tapahtuman mahdollistamiseksi. Minun ja SLM Finlandin onneksi, esimieheni löysi Barona xChangen, ja näin ollen Reeta Lehtiniemi Baronan puolelta hälytettiin avuksi.

 

Työntekijälle ei aiheutunut jumppaa

Minulle Espanjaan muutto ei tarkoittanut juurikaan ylimääräistä työtä, sillä kontaktit ja verkostot olivat jo olemassa. Näin ollen esimerkiksi asunnon hankkimiseen ei tarvittu Baronan xChangen tarjoamaa apua. Työnantaja ja Barona taas sopivat keskenään sopimukset, joiden syntymisessä olin toki itse mukana. Koko prosessi muuttoineen päivineen kesti aika lailla 2 viikkoa.

 

10syytamuuttaa2.png

 

Espanjan alhaisempi hintataso oli jo tuttu

Palkkani säädettiin Espanjan hintatasoon sopivaksi ja tarkastimme, että työntekijäkulut pysyvät sopimuksen myötä asiallisina. Aiemmin Espanjassa asuneena tiesin paikallisen hintatason ja elinkustannukset, joten se helpotti uuden palkan suhteuttamista niihin. Käytännössä taloudellinen tilanteeni pysyi samana kuin Suomessa.

 Hintataso näkyy muun muassa asumisessa, ruoassa ja harrastuksissa. Aiemmalta Espanja-jaksoltani omat pankkitilit ja henkilötunnukset olivat jo hoidossa, joten niistäkään ei aiheutunut lisätyötä.


Fuengirolaan saavuttuani minua odotti Baronan uusissa tiloissa mukava toimisto, jonka jaan muutaman Baronan työntekijän kanssa. Siirron yhteydessä en tarvinnut muuta kuin oman tietokoneen, kun taas näppäimistöt, näytöt ja muut tarvikkeet saatiin Baronan puolelta. Käytännössä pystyin aloittamaan työt ensimmäisenä päivänä, ja kaikki jatkui samalla tavalla kuin oman työnantajan toimistolla Suomessa. 

 

Espanjassa suositaan myöhäisempiä kellonaikoja

Espanjassa työskentelen pääsääntöisin kello 9-17 välisenä aikana. Se on hyvä aika työskennellä, sillä espanjalainen elämänrytmi suosii hieman myöhempiä kellonaikoja. Täällä kaikki tapahtuu vähän myöhemmin, esimerkiksi päivällistä syödään vasta iltayhdeksän aikaan. Iltaisin ja aamuisin on myös mukavampi harrastaa, kun lämpötila on hieman matalampi. Työt tehdään tietokoneella, ja palaverit ja yhteydenpito suoritetaan Skypen välityksellä. 

 

"En ole kohdannut ongelmia etätyössä. Kun työskentelee yksin, on helppo keskittyä työntekoon."

  

Aurinko nosti vireystaloa

Espanjaan muuton jälkeen olen huomannut, että elämänlaatu on parantunut. Täällä on hyvät harrastusmahdollisuudet ja lajeja voi harrastaa ympäri vuoden. Lisääntynyt auringonvalo on nostanut vireystasoa, eikä sellaisia hetkiä juuri tule, että haluasi vain jäädä sohvalle makaamaan. Kaikki tämä taas vaikuttaa mielialaan ja työntekoon.

Selkeä ero Espanjan ja Suomen välillä on se, että harrastan ja urheilen täällä paljon enemmän. Lyhyemmät yöunet riittävät, enkä tunne itseäni väsyneeksi, joten vapaa-aikaa on enemmän.

 

10syytamuuttaa1.png

 

Työt kunnialla maaliin 

Koska SLM Finland halusi tarjota minulle mahdollisuuden työskennellä Espanjasta käsin, haluan myös antaa parhaan mahdollisen panoksen itsestäni töissä. En halua antaa syytä epäluottamukseen, vaan kunnioittaa yrityksen luottamusta minua kohtaan. Työt haluan tehdä kunnolla ja onnistua siinä. Hyvä työ näkyy myös parempana kokemuksena asiakkaillemme.

 

10 syytä muuttaa Espanjaan & Fuengirolan hyvät puolet

  • Aurinkoa ympäri vuoden, oma pirteys
  • Rennompi elämänrytmi
  • Hintataso on miellyttävä
  • Laaja valikoima harrastuksia ympäri vuoden
  • Fuengirolan sijainti ja luonto: meri ja vuoret
  • Baronan iso yhteisö on vahva ja auttava.
  • Uutena on helppo tulla ja apua löytyy mihin tahansa ongelmaan.
  • Kaupungissa on tilaa jokaiselle, niin paikallisille, suomalaisille kuin turistille.
  • Fuengirolasta on helppo liikkua muihin kaupunkeihin ja luontoon.
  • Koti-ikävän iskiessä voit käydä ostamassa ruisleipää ja salmiakkia.

Muuttoa miettiville suosittelen ja rohkaisen lämpimästi. Tänne on helppo tulla, puitteet ovat kunnossa ja asiat järjestyvät ongelmitta. Täällä on vahva yhteisö, joten apua saa varmasti mihin tahansa asiaan liittyen. Kenenkään ei tarvitse pelätä jäävänsä yksin.


Lataa alta webinaaritallenne, missä kerromme miten voit muuttaa työsi kanssa nopeasti Espanjaan. Vieraanamme Espanjassa asunut Eatechin rekrytoija Sanna Niittymäki.

xChange_espanja

Aiheet: TyöhyvinvointiTuottavuus

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

xChange_espanja