Pohjalaista vetovoimaa -seminaari kutsuu meidät Seinäjoelle 11.2.2020

Pohjalaista_vetovoimaa (2) (1)Barona ja Red Carpet kokoavat yhteen Pohjanmaan tekijät, yritykset ja toimijat Pohjalaista vetovoimaa-seminaariin 11.2.2020 puhumaan alueen kehittymisestä ja tulevaisuudesta. Tuon esille tässä blogikirjoituksessa Pohjalaista vetovoimaa -seminaarin syntytarinan ja avaan kuinka tapahtumat ovat johtaneet puhujien kuten Matti Alahuhta, Esko Aho, Jukka Hilden ja Elina Viitanen mukaan saamiseen.

 

Viime kesänä Vimpelissä

Elämä on mielettömän hienoa! Työelämä se vasta onkin. Tämän olen jälleen saanut kokea tänä vuonna, kun olen päässyt erilaisiin tilanteisiin, kohtaamisiin ja tapahtumiin. Yksi huikeimmista tapahtumaketjuista sai alkunsa viime kesänä. Sillä oli iso rooli Pohjalaista Vetovoimaa -seminaarin syntyyn ja siksi koen tärkeäksi kertoa sen teille.

Istuin menneenä kesänä Vimpelin Vedon pesäpallo-ottelussa. Ihmettelin ääneen tuttavalleni, että katsomossa oli yhdessä meidän kanssa reilut 3500 ihmistä, vaikka tiesin Vimpelin asukasluvun olevan paljon pienempi. Mistä nämä kaikki katsojat olivat saapuneet? Mikä vetovoima liikutti tätä kansaa, joka näytti olevan arjessa ja tässä tapahtumassa vahvasti läsnä, jatkoin ihmettelyä oman pään sisällä.

Toisella puolella istui Rannilan Esa, jonka kutsusta olin saapunut otteluun. Hän alkoi minulle varovasti selvittämään aiemmin esitettyjä ihmetyksen aiheita. Vieraskoreana ihmisenä Esa oli ottelun aikana hakenut minulle kaksi käristemakkaraa lempeällä sinapilla. Esa tunnetaan tekevänä ihmisenä, joka vaikuttaa vahvasti alueen elinkeinoelämässä. Saatujen vastausten lomassa juttelimme Esan kanssa molempien kotipaikkakunnista, työstä ja kaikenlaisista projekteista. Totesimme elämän aiheuttaneen meille iloja ja suruja.

”Tuntui erityisen hienolta jutella Esan kanssa tällaisista aiheista."

Puheemme johti keskusteluun bisneksestä ja Vimpelin Vedosta. Esa vihjasi Vimpelin etsivän alati arvoihin sopivia yhteistyökumppaneita. Lupasin viedä asiaa eteenpäin, mutta samalla tulin avanneeksi suuni ja ääneen pohdin pitäisikö meidän järjestää yhdessä bisnesseminaari, josta hyötyisivät kaikki?

Olimme nimittäin aiemmin Esan kanssa keskustelleet Pohjanmaan vetovoimasta sekä Järviseudun kehittymisestä. Myös Esan rakkaalla kotikunnalla Vimpelillä oli edessään isoja huolenaiheita. Työtä olisi tarjolla, mutta tekijöistä oli jatkuva pula. Omana ja Baronan intressinä oli luonnollisesti halu auttaa alueen yrityksiä löytämään uusia työntekijöitä, mutta kerroin Esalle, että pelkästään Barona ei pystyisi ratkaisemaan työvoiman ongelmaa vaan meidän pitäisi saada laajennettua puhetta muuallekin. Seminaari voisi olla yksi hyvä avaus!

”Esa kuunteli ja totesi, tuo me tehdään yhdessä! Sitten hän tarttui puhelimeen."

Ottelun kuluessa loppuun ja sen jälkeen hyvästejä jättäessä pääsimme Esan kanssa kädenpuristukseen tulevasta seminaarista. Hyvin pian tämän jälkeen Esa mukaan lukien Vimpelin Vedon puheenjohtaja Jari Lakaniemi ja pelinjohtaja Markku Hylkilä saapuivat sopimaan virallisesti seminaarista Baronan toimistolle.

Hyvien kontaktien ja asiaan tarttumisen jälkeen olemme saaneet mukaan nopealla aikataululla uskomattoman kattauksen! Tapahtuman käytännön järjestelyistä ottivat vastuun Antti Luusuaniemi ja Susanna Kauppinen Red Carpet Event Oy yhtiöstä. Baronan puolelta Jaana Kaarela, Aarne Töllinen sekä Jarkko Niemikorpi ottivat samalla hoitoonsa ison osan tapahtuman toteutuksesta. Näin ideasta saatiin heti kättä pidempää ja asiat lähtivät vyörymään oikeaan suuntaan. Vimpelin Vedon lisäksi mukaan saatiin vielä seinäjokinen jalkapalloseura SJK, jonka toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäen ja markkinointijohtaja Jussi Kankaanpää innostuivat asiasta.

”Saimme toiveemme läpi saada kaksi seuraa mukaan hyväntekeväisyyskohteeksi."

Tämän yllä kerrotun kesäisen tarinan myötä haluankin henkilökohtaisesti toivottaa sinut mukaan Seinäjoen Rytmikorjaamolle 11.2.2020. Alta pääset käsiksi tapahtuman ilmoittautumiseen ja hankkimaan liput tähän Annastiina Heikkilän juontamaan seminaariin. Lipuista on nyt myyty vajaa puolet kahden päivänä aikana ja niiden hinta nousee 10.1.2020 mennessä - siksi kannattaa toimia pian.

Kuten Pohjanmaalla on totuttu, puhujat tilaisuudessa ovat mitä parhainta priimaa ja iltaohjelma se vasta osuva onkin! Tämä on vasta alkua - tästä alkakoon Pohjanmaan seminaarien sarja. 


Tutustu 11.2.2020 Seinäjoella pidettävän seminaarin ohjelmaan ja puhujiin - lämpimästi tervetuloa!

Pohjalaista_vetovoimaa

>> Liput tapahtumaan saat suoraan täältä! <<

Aiheet: VerkostoituminenTyöyhteisötAjankohtaistaVastuullisuusTiedotteet

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

Pohjalaista_vetovoimaa