Pobren tarina: Kokkaa sydämesi pohjasta

Pobre blogi 1200x628

Pobre – yksi Suomen ensimmäisistä filippiiniläisistä ravintoloista – on tarina omiin unelmiin uskomisesta, rohkeudesta ja ystävyydestä. Sympaattinen ja rouheasti sisustettu Pobre avattiin Kampin Kortteliin tammikuussa 2018 ja nyt paikka pullistelee asiakkaita niin lounas- kuin illallisaikaan. Eikä ihme, sillä Pobre tarjoaa ainutlaatuista tunnelmaa ja makuelämyksiä, jollaisia ei aiemmin Suomessa ole saanut.

Pobren perustivat ”the Pobre guys”, neljä Filippiineiltä Suomeen vajaa kymmenen vuotta sitten töihin muuttanutta kokkia – Justine, Mike, Ralph ja Paul. Mukana Pobressa ovat myös Christian ja Rob. Kuusikko vastaa ravintolan koko toiminnasta ja keittiöön ei toistaiseksi muilla ole pääsyä.  Jo pari kuukautta avaamisen jälkeen Pobre työllisti myös kolme työntekijää salin puolella.

Pobre blogi_960x640

Ylpeästi pobre

Pobre on Filippiineillä puhuttua tagalogin kieltä ja tarkoittaa köyhää.

”Pobre on ensimmäinen oma ravintolaprojektimme ja halusimme omistaa sen juurillemme. Meillä kaikilla Pobren perustajilla on vaatimaton tausta Filippiineillä. Olemme ylpeästi pobre”, Justine kertoo nimen taustasta.

"We are proud to be pobre."

Justine kuvaa filippiiniläistä keittiötä maailman ensimmäiseksi fuusiokeittiöksi. Filippiiniläinen keittiö on saanut vaikutteita maan monivaiheisesta historiasta, valloittajista ja kauppiaista, joita on tullut ja mennyt niin idästä kuin lännestäkin. Monelle voikin tulla yllätyksenä, että filippiiniläinen ruoka ei ole kovin ”aasialaista”, kuten tulinen thaimaalainen tai intialainen ruoka. Filippiiniläistä ruokaa ei myöskään syödä puikoilla, vaan lusikalla ja haarukalla.

 

Filippiineillä jakaminen on välittämistä, ja ruoka yhdessä perheen ja ystävien kanssa vietetyn ajan keskipisteenä on filippiiniläiselle kulttuurille ominaista. Pobren perustajat kuvaavat äitiensä valmistaman ruoan vaikuttaneen heihin syvästi ja Pobre onkin omistettu myös kuusikon äideille, joiden kuvat ovat kunniapaikalla Pobressa.

Pobre blogi_960x640 2

 

"Äitimme ovat inspiraatiomme ja iso osa Pobrea. Perheemme ovat kaukana, mutta silti lähellä", sanovat Justine, Mike, Paul ja Ralph.

"Season it with love and care."

Maailman toiselta puolelta ravintolayrittäjäksi

Pobren perustajat tulivat Suomeen syksyllä 2009 ensimmäisten Baronan* Filippiineiltä rekrytoimien kokkien joukossa.

”Olin seikkailunhaluinen, kun hain ulkomaille töihin, enkä ikinä vuonna 2009 Suomeen tullessani uskonut, että olisin täällä vielä tänä päivänäkin”, kertaa Ralph.

”Halusin työskennellä ulkomailla ja matkustella. Päätin hakea Baronan kautta Suomeen töihin. Nyt Suomi tuntuu kodilta”, komppaa Mike.

Pobren perustajat työskentelivät vuosia Suomessa eri ravintoloiden keittiöissä, mutta kaikilla oli vahvasti mielessä unelma omasta ravintolasta. Porukka oli mukana Helsingin ravintolapäivissä omalla Pobre popup-ravintolalla. Ravintolapäivistä saatu positiivinen palaute rohkaisi tavoittelemaan omaa unelmaa.

"Tavoitteemme on, että sinigang on vielä yhtä tunnettu kuin ramen"

 

Pobre blogi_960x640 3

”Helsingin ravintolaskene on vielä melko nuorta ja näimme, että filippiiniläisen keittiön tuominen Helsinkiin ja muuallekin Suomeen on loistava mahdollisuus”

Pobre haluaa olla edelläkävijänä nostamassa filippiiniläisen keittiön laajaan tietoisuuteen.

”Tavoitteemme on, että sinigang on vielä yhtä tunnettu kuin ramen”, tiivistää Justine.

Positiivisuuden ja tahdon voimalla unelmat todeksi

Pobren omistajien kesken vitsit lentävät, nauru raikaa ja hymy on herkässä. Positiivinen asenne on selkeästi Pobren kuusikon voimavara. Positiivisuuden lisäksi kovalla työllä ja periksiantamattomuudella Pobren kundit ovat tehneet unelmastaan totta.

”Kun olen keittiössä ja näen asiakkaiden reaktiot – se hetki ajaa meitä eteenpäin ja yrittämään entistä enemmän ja paremmin”, kuvailee Mike.

Oma ravintola tai yritys on monen unelma. Tavatessani Pobren kundit halusinkin erityisesti tietää, miten he neuvoisivat muita, jotka tavoittelevat unelmaansa. Näin he vastasivat:

”Pidä fokus ja mieti tarkkaan alusta asti, mitä haluat saavuttaa.”

”Mieti myös varasuunnitelmat – plan B, plan C…aakkosiahan riittää.”

”Seuraa unelmaasi ja sitten vain kokkaat sydämesi pohjasta!”

Lue lisää Pobresta: www.pobre.fi

TUTUSTU KANSAINVÄLISEN REKRYTOINNIN PALVELUUMME

-- --

Blogi on julkaistu ensimmäisen kerran maaliskuussa 2018 Opteamin blogissa. Opteam on nyt Barona.

* Baronan vuonna 2017 ostama Opteam on rekrytoinut kokkeja ja sairaanhoitajia Filippiineiltä jo kymmenen vuoden ajan.  Olemme kehittäneet kansainvälistä rekrytointia ja saimme ILO:n - International Labour Organization - tunnuksen eettisestä kansainvälisestä rekrytoinnista 2013. Kokkeja olemme rekrytoineet Filippiineiltä jo lähes 200 asiakkaidemme keittiöihin.

 

Aiheet: KansainvälisyysHotelli ja Ravintola