On se sellainen - SuperDay!

superday10.jpg

SuperDay on baronalainen myynnin perinne, jossa kaikki myyjät kokoontuvat kolmen kuukauden välein saman katon alle täyttämään seuraavien viikkojen asiakastapaamiskalenterit. Nykyisin päivään osallistuu myyjien lisäksi henkilökuntaa kaikista eri Barona Groupin yhteisön yrityksistä ja tehtyjä bookkauksia juhlistetaan yhdessä.  Lisäksi tapahtumassa tarjotaan kiinnostavia koulutuksia sekä sisältöä, joka tukee mm. liiketoimintojen välistä ristiinmyyntiä. 

Huippusuorituksia ja improvisaatiota

SuperDayta edeltävänä päivänä ajattelin, että kun kerta olen jo kaksi kertaa aiemminkin kirjoittanut koosteen tästä tapahtumarikkaasta päivästä, miksi en tekisi sitä vielä kolmannenkin kerran. SuperDay on muodostunut minulle arvokkaaksi ja odotetuksi tapahtumaksi ja tällöin yksi tapa nostaa lisää sen arvoa on kirjoittaa ylös päivän tärkeimmät annit.

Varsinaisen tapahtuman päräyttivät käyntiin aina energiset Jari Pitkälä ja Jarkko Niemikorpi. Poikien tuomaa energiaa yleisö kaipasi, sillä olimme tottuneet jokaisen tapahtuman käynnistykseksi kuulemaan tätä parivaljakkoa. Heti ensimmäiseksi kuulimme SuperDayn odotetuimman uutisen; yhdessä saavutetun bookkimäärän. 


"Teimme uuden bookkiennätyksen, yhteensä 1467 sovittua asiakastapaamista!"

 

Samalla mainittakoon tämänkertainen bookkaajien kolmen kärki eli Timo Vainikainen, Heidi Berman ja Mari Pikkarainen, jotka ylsivät huikeisiin henkilökohtaisiin saavutuksiin. 

Kaikkien yllätykseksi istumapaikat olivat jaettu pieniin ryhmiin ja syy selvisi pian - ensimmäiset esiintyjämme, improvisoijat Kirsti Kuosmanen & Micke Rejström saapuivat antamaan meille vuorovaikutuskoulutusta kaikilla mausteilla! Kukaan ei päässyt helpolla, sillä tämä pari keksi meille mitä ihmeellisempiä treenimuotoja oman ja yhteisen vuorovaikutuksen parantamiseksi. 

 

"Tiesittekö, että improvisaation ensimmäinen sääntö on se, ettei saa sanoa millekään ei."

 

superday5.jpg

 

 

Emilia Lahti - Sisu not silence

Ruokailun jälkeen lavalle hypähti toisena vieraana sisututkija Emilia Lahti. Emilia on tutkinut työkseen sisua ja hänen pääviestinsä oli rohkaista meitä pääsemään irti epäonnistumisen pelosta. Sisu on meihin sisäänkoodattu voima, jonka avulla suoriudumme mahdottomalta tuntuvien haasteiden edessä. Oikein käytettynä sisu ei ole jääräpäisyyttä, vaikka siksi sitä yleensä luullaan.

Emiliaa kiinnostaa sisun lisäksi erityisesti arkisisu. Miten arkisisu näkyy meidän joka päiväisessä elämässä? Miten arjen pienistä vastoinkäymisistä selvitään? Esimerkiksi Emilia itse oli antanut oman unelmansa uinua yli 16 vuotta, kunnes hän vain päätti alkaa treenata ja tehdä töitä sen eteen. Merkittävää Emilialle on perintö.

"Mitä jätämme jälkeemme, minkälaisina muut muistavat meidät?"


Haluammeko tulla muistetuiksi menestyneinä?  Aki Hintsan mukaan kyse on itse itselleen esitetystä kysymyksestä; mitä on menestys? Saadun vastauksen jälkeen menestystä ei tarvitse etsiä sokeasti. 

 

Tiellä menestykseen - Timo Rauhala ja Marko Siivonen

Päivän kolmas vierailija golfvalmentaja Timo Rauhala oli innostunut viime kerran SuperDaysta ja erityisesti Panu Luukan esityksestä. Valmentajana Timon tehtävä ja taito on kytkeä valmennettava hetkeen. Hän allekirjoittaa täysin Panun ajatukset siitä, että on olemassa tiettyjä aineksia mitä menestyminen vaatii. 

Intohimon ABC

  • Auta ymmärtämään miksi
  • Vahvista yhteenkuuluvuutta
  • Tuo esille ketä varten
  • Määritä tuleva "taistelu", joka voitettavissa
  • Anna visio seuraavasta projektista

Päivittäisessä pärjäämisessä tarvitaan myös uteliaisuutta. Uteliaisuus oli Timon mukaan myös sisuksi laskettava ominaisuus. Timon kanssa lavalla esiintynyt Marko Siivonen kertoi vierestä esimerkin, että hän ja Timo tarvitsevat toisiaan, sillä suuttuminen toiselle pitää aina kirkkaana, 'minkä takia olemme täällä'– ja mihin ollaan menossa. Intohimo tarvitsee vuorenhuipun sekä vierelleen kaverin, joka vieressä suuttuu ja ohjaa.

 

"Tasainen elämä ei ole mahdollista." 

 

Matkalla vuorenhuipulle pelkkä suoriutuminen ei riitä, paljon merkittävämpää on aina lopullinen tulos. Vuorikiipeilijän tavoite on tulla hengissä alas, ei vain selvitä vuoren päälle. Menestymisestä kyse on kokonaisuudesta, joka koostuu niin yksilön suunnasta, ajatuksesta kuin tasapainosta. Esimerkiksi 95% urheilijoista eivät menesty siksi, että he eivät tiedä minne suuntaan menisivät. Siivonen myös muistutti, että se millä ihminen lopulta tekee tulosta, on oma identiteetti. 

 

superday8.jpg

 

Pitchaajat päättivät  päivän

Pitchauskilpailuun oli valittu 8 henkilöä eri yrityksistä Barona Groupin sisältä. Tuomaristossa oli entiseen tapaan kolme tuomaria, joista paikan oli uusinut viime kerrasta Essi Järvinen. Viime SuperDayn innoittamana Essi muuten kirjoitti omaan blogiinsa mainioita ohjeita pitchausta varten. Ne kannattaa lukea mikäli pitchaaminen on sinulle ajankohtaista.

Uutena pitchauskilpailun tuomaristoon oli valittu Barona Rakennuksen Esa Pirnes sekä Barona Logistiikan Tarja Takala-Valtonen. Tarja jos joku tiesi mitä tuomariston miellyttämiseen vaadittiin, sillä olihan hän voittanut viime SuperDayn pitchauskilpailun. Esiintyjiä oli saatu mm. Forenomilta, Opteamilta, Tulkalta, Crescolta ja jopa Baronan Norjan toimistolta.


"Valitse pitchissäsi tunnetila, jonka haluat välittää. Tämä jää todennäköisemmin mieleen kuin yksikään tiskiin lyömäsi fakta." 

 

Allekirjoittaneen hattu nousi korkealle esiintyjien suuntaan, sillä pitchaukset vedettiin englanniksi ja toiseksi tiedän tutun yleisön olevan se kaikista vaikein. Jokainen pitchaaja kuitenkin suoriutui ennakkoon asetetuista paineista huolimatta ja saimme todistaa todella laadukkaita esityksiä. 

Pitkän pohdinnan ja maittavan ruoan jälkeen tuomaristo sai päätettyä voittajan. Opteam Luovan Elina Yrjölän pitchaus uppoutui alitajuntaani hyvänä kokonaisuutena, mutta olin mielessäni pyöritellyt varsinaista voittajaa ja esitysten aikana minulle syntyi lopulta selvä suosikki: Túlka yhdessä Monetran kanssa. 

Ja juuri sen saman pitchin tuomaristo julisti koko pitchauskilpailun voittajaksi! Riitta Rainio ja Elina Heiniemi onnistuivat vetämään esityksen, joka oli meidän kaikkien mielestä hyvin hauska ja konkreettinen. 

Tämän tekstin lopuksi haluan vielä kiittää SuperDayn projektiryhmää (kuvassa keskellä Emilia Lahti), jonka ansiosta SuperDay ylipäätänsä onnistutaan pitämään. Kiitos myös kaikille Barona Groupin väelle, esiintyjille, vieraille ja järjestäjille jne. Ja koko Barona Group toivottaa tapahtumapaikka Koskenrannalle menestystä tulevaan Evento Awardsin finaaleihin

Kiitos!

superday9.jpg 


Tilaa tästä Baronan blogi, mikäli haluat pysyä työelämän aallonharjalla! 

TILAA BLOGIKOOSTE TÄÄLTÄ

 

Aiheet: Työhyvinvointi

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

TILAA BLOGIKOOSTE TÄÄLTÄ