Nyt on se hetki, kun me näytämme, mistä meidät on tehty

Katri_blogikuva (2)

Koronavirus tuli ja laittoi ravintola-alan todelliseen testiin. HoReCan asiakkuusjohtaja Katri Lempinen jakaa blogissaan muutaman havainnon alasta sen synkimmällä hetkellä. Yksi asia on selvää – me selviämme tästä yhdessä.

1. Nämä ovat hetket, jolloin arvot punnitaan.

Äärimmäisinä aikoina niin yritykset kuin yksilötkin näyttävät todellisen karvansa. Silloin kun myynti vetää ja jokainen saa olla mukana nauttimassa menestyksestä, on helppoa olla yhtä mieltä jaloistakin arvoista. Kriisin hetkellä taas testataan, onko yrityksen arvot vain sanahelinää vai ovatko ne jotain, joka ohjaa toimintaa myös vaikeina hetkinä.

Välttämättömät ja raskaat toimenpiteet voidaan toteuttaa monin tavoin. Jos tässä tilanteessa yrityksissä pystytään elämään arvot todeksi, ne juurtuvat varmasti pysyväksi osaksi yrityskulttuuria. Ylpeänä huomaan, että Me Baronalla toimimme arvojemme rohkeus, vapaus, vastuu ja yhdessä tekeminen mukaan myös nyt haastavalla hetkellä.

2. Ihmisessä on voimaa, mutta monessa ihmisessä sitä vasta onkin.

Menneillä viikoilla Baronalla on tehty enemmän yhteistyötä kuin koskaan. Olemme toimineet yli tiimien ja toimialojen, rinta rinnan kaikki toisiaan saumattomasti tukien. Samanlaisia havaintoja on kuulunut ravintola-alalla monesta eri suunnasta. Somessakin on aktivoiduttu yhteisen asian puolesta ja #supportyourlocalrestaurant-liike on esimerkki alan yhteishengestä.

3. Ravintola-alan ihmiset ovat sitkeitä, joustavia ja omaavat niin monelle alalle sopivaa osaamista.

Ravintola-alan ihmisten taipuvat moneen, sillä heillä on vuorovaikutus- ja tiimityöskentelytaitoja, paineensietokykyä sekä tottumus fyysiseen työhön. Lisäksi he ovat mieleltään joustavia ja sopeutuvia, että ovat valmiita heittäytymään uusiin haasteisiin. Etsimme aktiivisesti Baronan ravintola-alan tekijöille töitä esimerkiksi kaupan ja logistiikan aloilta.

4. Paremmat ajat ovat edessä ja silloin tarvitsemme taas osaavia tekijöitä.

Vaikka nyt työvoimapulasta kärsineellä toimialalla onkin hetkellisesti liikaa työvoimaa suhteessa dramaattisen laskun kokeneen liikevaihdon kantokykyyn, meidän tulisi suunnata katse myös tulevaisuuteen. Kun tilanne on ohi, tarvitsemme ravintola-alalle pikaisesti paljon ihmisiä töihin, jotta pääsemme toimialana mahdollisimman pian uuteen nousuun. Tässä kohdassa punnitaan ne hetket, joita meillä nyt on ihmisten kanssa. Olemmeko onnistuneet kohtaamaan työntekijät, kaikissa työsuhteen muodoissa, tasavertaisesti ja inhimillisesti, jotta he haluavat palata avuksemme, kun käsipareja keittiöihin ja tiskin taakse taas tarvitaan?

 

Aiheet: TyöelämäAjankohtaistaHotelli ja RavintolaKoronaYhdessä tekeminenPoikkeustila