Nykypäivän rekrytoija laittaa itsensä likoon ja ymmärtää liiketoimintaa

nykypäivän rekrytoija laittaa itsensä likoon ja ymmärtää liiketoimintaa

Rekrytoijan työ on nyt kiinnostavampaa kuin koskaan, sillä rekrytoinnissa joutuu laittamaan itsensä ja sosiaaliset taitonsa likoon.

Meillä uskotaan, että työn oppii tekemällä ja siksi meillä on hyvin eritaustaisia rekrytoijia. Mutta se ei tarkoita, että rekrytoijan työ olisi helppoa. Nykypäivän rekrytoija on nimittäin todellinen hybridiosaaja, joka luovii sujuvasti sekä työnhakija- että asiakasrajapinnoissa.

"Tärkein rekrytoijan ominaisuus, etenkin IT-puolella, on kyky ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa sekä jatkuvasti muuttuvaa maailmaa."

Koska muutokset tapahtuvat vauhdilla, on rekrytoijan työ kiinnostavampaa kuin koskaan.

 

Verkostoa rakentava työelämän agentti 

Verkostoitumistaidot ovat työssä menestymisen perusta. Rekrytoijan työ muistuttaa nykypäivänä enemmän urheilukentän laidalla talentteja skauttaavaa agenttia, joka tunnistaa joukosta organisaatioihin parhaiten soveltuvat osaajat.

Työelämän agentti jalkautuu rohkeasti eri osaajayhteisöihin ja tapahtumiin ja solmii osaajien kanssa kumppanuussuhteita. Rekrytoijan ja työnhakijan tie ei siis pääty haastatteluun tai työsopimuksen solmimiseen vaan jatkuu sparrauksena ja yhteydenpitona useiden vuosien ajan.

Erityisesti nuorten kykyjen tukeminen kohti työelämää on tärkeää. Hyvä rekrytoija on aidosti kiinnostunut työnhakijan menestyksestä ja sparraa heitä tarvittaessa työnhakuprosessin seuraaviin vaiheisiin. Työhaastattelu ei saa olla epämukava piinapenkki, vaan tarkoituksena on rohkaista yksilöitä tuomaan persoonansa ja osaamisensa esiin. Kokemuksen puutetta voi paikata harrastusprojekteilla ja kouluprojekteilla tai vahvalla kehittymishalulla. 

 Barona IT tiimi
 

Asiantunteva kuski uudenlaisen osaamisen hankkimiseen

Nyt kun useat yritykset painivat suurten muutosten alla, on rekrytoijan tärkeää ymmärtää uusia työntekijöitä etsivän  yrityksen liiketoiminnan nykytilaa ja kehitystä. Digitalisaation myötä suuretkin yritykset ovat joutuneet tekemään radikaaleja muutoksia strategiaansa ja kehittämään tulevaisuuden tarpeisiin ja muuttuneeseen kulutuskäyttäytymiseen vastaavia palveluita.

Tässä muutoksessa yritys tarvitsee ennen kaikkea kuskin, joka ottaa ohjat käsiin ja ohjaa osaamisen hallintaa. Rekrytoijan tehtävänä on siis ymmärtää käynnissä olevaa transformaatiota tai yksittäinen kehityshanke ja sen osaamistarve – minkälaista osaamista hankkeessa menestyäkseen tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa?

 

Empaattinen matchmaker

Empatian merkitys korostuu nykypäivänä useissa eri ammateissa, ja tärkeä ominaisuus se on myös rekrytoijalle. Rekrytoijan täytyy kyetä astumaan kohderyhmänsä saappaisiin – ymmärtää mistä heidät tavoittaa, mikä heitä innostaa ja motivoi ja miksi juuri kyseinen työnhakija innostuisi rekrytoijan tarjoamasta työpaikasta.

Toisaalta empatia on myös äärimmäisen tärkeä ominaisuus kulttuurillisen yhteensopivuuden arvioimisessa. Empaattinen ihminen kykenee tulkitsemaan hakijan ja yrityksen tai tiimin yhteensopivuuden, arvioimaan todelliset motiivit ja tekemään asiakkaan kannalta parhaat suositukset.

Kulttuurillinen yhteensopivuus ja hakijan persoonan sopiminen rekrytoivaan tiimiin ohjaa useiden suomalaisten yritysten rekrytointipäätöksiä. Frank Martelan ja Karoliina Jarenkon kirjassa Dravi on useita esimerkkejä yrityksistä, joissa tiimi valitsee tulevat työntekijänsä ja kenellä tahansa tiimin jäsenellä on mahdollisuus pudottaa hakija, mikäli hän ei heidän näkemyksensä mukaan sovi porukkaan.

 

Päämäärätietoinen  tekijä 

Myös meillä kulttuurillinen yhteensopivuus on äärimmäisen tärkeää. Olemme tulevaisuuteen katsovia tekijöitä, ratkaisijoita ja asiantuntijoita, joiden tehtävänä on auttaa ihmisiä ja yrityksiä menestymään tulevaisuuden työelämässä.

Se tarkoittaa käytännössä, että joskus rekrytoija joutuu voittamaan vaikkapa ujoutensa tai nipistämään vapaa-ajastaan, jotta asiakas saa juuri haluamansa kehittäjän – ja kehittäjä unelmatyönsä. Rekrytoija voi ottaa ylityöt vapaana tietäen, että asiakkaan liiketoiminta rikastui huikealla persoonalla, ja että hän saattoi vaikuttaa yhden ihmisen koko loppuelämään tai ainakin sen ensimmäiseen askeleeseen.

Rekrytoijalla pitää olla siis olla kädet saveen -asennetta sekä halua laittaa kroppaa yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. 

Fiilistä jo tehdyistä tai työn alla olevista konsepteista ja meistä ylipäänsä saat mm. northstarjobs.io, gamesjobs.fi, barona.fi sivuilta. 

Barona IT:llä on monta paikkaa auki juuri nyt, etsimme esimerkiksi rekrytoijia eri puolelle Suomea sekä markkinointiasiantuntijaa. Hae ihmeessä mukaan tiimiin!

barona-it-open-positions

Aiheet: RekrytointiIT

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

Ilmoittaudu-webinaariin-palkkauksen-digitalisaatio-barona