Northstar nostaa työntekijät päärooliin

Northstar nostaa työntekijät päärooliin

Massiivisen ja välkkyvän Slush-hulinan keskellä törmäsin tuttuihin naamoihin Barona IT:n tiimistä. He kantoivat päällään tuoreita Northstar-huppareita ja päätinkin jäädä kahvikupillisen verran syventymään, millaista konseptia tässä ollaan perustamassa ja markkinoimassa.

Maailman teknologinen kehittyminen ja työelämän muutos on aiheuttanut sen, että esimerkiksi devaajista käydään valtavaa kamppailua. Taistelu johtuu yritysten massiivisista panostuksista uusiin teknologioihin, sovelluksiin ja järjestelmiin, mutta myös kroonisesta ja kasvavasta osaajapulasta.

Tekijöiden vähyys ei ole pelkästään Suomea vaivaava ongelma, vaan yhtälailla kaikkia Pohjoismaita yhdistävä tekijä. Varsinaisille devaajille eli kehittäjille tämä sama ongelma näyttäytyy niin, että he eivät saa headhuntereilta ja työtarjouksilta hetken rauhaa. Kaikkein hulluinta on se, että näissä työtarjouksissa ei ole muuta moitittavaa kuin niiden määrä. 

"Pahimmillaan hyvä devaaja saa viisi eri työtarjousta per päivä."


Barona IT:n tekemän kohderyhmä-tutkimuksen mukaan devaajista löytyi joukko, joka oli jopa "ignoorannut" headhuntereiden lähestymiset ja kokoajan houkuttelevammat työtarjoukset. Tämän kuultuaani aloin heti miettiä, miksi Northstar oli lanseerattu, jos kerta kehittäjiä ei haluttu häiritä?

 

Northstar nostaa työntekijät päärooliin

Pinja Pynnösen, Joel Kinnusen, Juha Kuuttisen ja muiden Barona IT:n tiimiläisten mukaan Northstar haluaa olla ratkaisu, jossa yhdistetään pohjoismaiset osaajat ja yritykset. Palvelu ei perinteiseen tapaan ”headhunttaa” kehittäjiä työnantajille, vaan oikeastaan jopa toisinpäin.

 

"Sen sijaan, että etsitään pelkästään tekijä yritykselle, etsitään parhaalle kehittäjälle hänen unelmiensa työ."

Northstar haluaa nostaa kehittäjät sekä muut IT-alan osaajat keskiöön ja käydä aitoa dialogia heidän kanssaan. Tällöin kehittäjältä kysytään asioita, eikä puhuta asioista, mitkä häntä eivät kiinnosta. Lähtökohtana on halu selvittää, mitä osaaja itse haluaa tehdä, missä hän on hyvä ja millaisessa yrityksessä hän haluaa olla töissä.

 

Tehtävänä toteuttaa devaajan unelma

Dialogin ja kehittäjän omasta suusta kuultujen unelmien perusteella Norhstarin tehtäväksi jää toteuttaa hänen haaveensa ja toivomuksensa. Northstarin vahvuutena on muun muassa aito kumppanuus kehittäjän kanssa siinä, että hänelle löydetään sekä uusi työ että vaikkapa uusi asunto ulkomailta.

Northstar haluaa yhdistää Pohjoismaat siten, että niin yritykset kuin kehittäjät voivat tehdä töitä yli maan rajojen. Northstarin lupauksena on, että kehittäjät pääsevät tekemään työtään parhailla teknologioilla hyvän yrityskulttuurin pariin, siihen yritykseen minne he itse haluavat.

Northstar palvelee henkilöitä, jotka ovat todennäköisesti parhaillaan töissä, mutta joilla on jokin unelma, mikä ei toteudu nykyisessä ympäristössä. Joelin ja Pinjan mukaan osaajia ei haluta sijoittaa mihinkään paikkaan ennakkoon, vaan kaikille etsitään heille itselleen sopiva ratkaisu.

 

 

 

Koko pohjoismaat houkuttelevaksi asuinpaikaksi 

Jutellessani Joelin, Pinjan ja Juhan kanssa he painottivat Northstarin isompaa unelmaa. He haluavat brändätä Pohjoismaat houkuttelevaksi paikkavaihtoehdoksi elää ja tehdä töitä. Tämän voivat tehdä mahdolliseksi yritykset, jotka panostavat kovasti omaan teknologiaan, mutta ennen kaikkea tekijät, jotka haluavat nähdä uusia sivuja työelämässä.

Ensimmäisenä Northstar haluaa tuoda esiin suomalaisia tunnettuja yrityksiä, jotka ovat investoineet merkittävästi uuden teknologian kehittämiseen ja sen liiketoiminnalle tuomien mahdollisuuksien tutkimiseen, näistä esimerkkeinä K-Group, Wärtsilä, Stora Enso, F-Secure ja Nokia. Työmahdollisuudet eivät kuitenkaan rajoitu vain näihin. Tärkeintä on kuunnella ihmistä itseään ja etsiä hänen toiveitaan vastaava työ.


 

PEER TALK: LEADERSHIP IN DEVELOPMENT TEAMS 20.3., HELSINKI

Kiinnostaako kehitystiimien johtaminen; käytännöt ja ennen kaikkea miten kasvaa sellaiseksi? Tule mukaan meidän seuraavaan Peer Talk -tapahtumaan verkostoitumaan ja keskustelemaan siitä, mikä on hyvää johtamista kehitystiimeissä ja miten kasvaa devaajasta team leadiksi, tai vaikkapa yksikön johtajaksi. 

Aika ja paikka: tiistai 20.3. klo 17 Semifinaalissa - ilmoittaudu pian!
peer-talk-leadership-regisater-now

 

Aiheet: RekrytointiTulevaisuuden työIT