Neljä syytä laajentaa IT-tuen palveluaikoja kumppanin avulla

247_mifu

PC:t ja kannettavat tietokoneet, palvelimet, päätelaitteet, natiivi- ja pilviohjelmistot, mobiilipelit. Tässä muutama nosto asioista, jotka tarvitsevat toimiakseen taustalla pyörivän teknisen tuen.

Moni palveluntarjoaja on laajentanut omia palveluaikojaan vastaamaan paremmin nykypäivän vaatimuksia ja asiakkaidensa odotuksia, vaikka se ei aina olekaan ihan helppoa. Edelleen on kuitenkin paljon yrityksiä, jotka eivät tarjoa palvelua toimistoaikojen ulkopuolella, mutta tiedostavat sen tarpeen ja miettivät järkevää, kustannustehokasta mallia.

Palveluaikojen laajentaminen tai 24/7 palvelun pyörittäminen ei ole aina helppoa. Toisinaan se voi olla jopa taloudellisesti kannattamatonta, varsinkin jos palvelua pitää tuottaa itse. Tällöin teknisen scopen tunteva kumppani voi olla hyvä vaihtoehto.

Miksi kumppania kannattaa käyttää?

Tukipalveluiden tuottamiseen erikoistunut kumppani tarjoaa loistavan mahdollisuuden parantaa asiakaskokemusta, mutta mitä muuta etua kumppanin hyödyntämisestä on?

Teknisen asiakastuen tuottamiseen keskittyvä kumppani pystyy tarjoamaan valmiin teknisen ympäristön ja toimintamallit palveluaikojen laajentamiselle, on sitten kyseessä ilta-, yö- tai viikonloppuajat. Näin saat nopeasti käyttöön mallin, jossa asiakkaitasi palvellaan silloin kun se heille parhaiten sopii. Meillä on jo valmiina palveluympäristö, jota voimme helposti räätälöidä asiakaskohtaisesti, ja tiimistämme löytyy osaajat, joilla on hyvä tekninen ymmärrys sekä laaja järjestelmäosaaminen, joten he pystyvät tarvittaessa adaptoimaan myös uusia järjestelmiä nopeasti.

Kun kumppanilla on valmiit toimintamallit sekä vahva intressi niiden kehittämiseksi, on sinun helpompi keskittyä oman palvelutarjontasi laajentamiseen, uusien asiakkaiden tavoittamiseen tai vaikkapa kokonaan uuden palvelumallin rakentamiseen. Toisaalta, mikäli yrityksellä on oma järjestelmä, tuote tai sovellus, jonka myyntiin liiketoiminta perustuu, voi tuki siihen olla lisäpalvelu, jonka avulla yritys saa jatkuvuutta omaan liiketoimintaansa.

Meillä on valmiina kovan tason asiantuntijatiimi, jolla on useamman vuoden kokemus mm. seuraavista järjestelmistä:

  • Työhallintajärjestelmät (ServiceNow ja Autotask),
  • Järjestelmä-ja etähallintatyökalut (SCCM , IBM endpoint manager, RDP, CMD, TeamViewer ja N-Central)
  • Palvelinympäristöt (Windows Server 2008/R2/2012/R2, Microsoft, Exchange Server 2010, Citrix, Active Directory, Vmware)
  • Pilvipalvelut (Office 365 administration, Microsoft Azure, Microsoft Intune),
  • Kommunikaatiojärjestelmät (SAP bcm, Benedesk, Skype4B, CIC)

Kumppanina tarjoamme sinulle myös joustavamman tavan hallita palvelutuotantonne riskejä. Mikä tahansa yllättävä tilanne kuten esimerkiksi yhtäaikaiset sairastumiset tai oman verkon kaatuminen pysäyttävät monesti palveluntarjonnan ainakin hetkellisesti. Me toimimme eri verkossa kuin asiakkaamme, ja pystymme siten varmistetaan sen, että edes osa palvelutuotannosta jatkuu normaalisti, mikäli yrityksen oma verkko kaatuu tai joutuu palvelunestohyökkäyksen tai kyberhyökkäyksen kohteeksi. Hajauttamisen ansiosta kaikki tiedot ovat turvassa ja palvelu jatkuu normaalisti meidän päässämme yrityksen poikkeustilasta huolimatta. Tuotamme palveluita useista eri palvelukeskuksista ja useista eri maista, jolloin myös mahdolliset geopoliittiset tai luonnonmullistuksin liittyvät riskin on helpompi minimoida.

Työntekijät ovat jokaisen yrityksen suurin voimavara ja on erittäin tärkeää pystyä tarjoamaan työntekijöille motivoivaa työtä. Meillä työntekijät ovat innokkaita teknisen asiakastuen ammattilaisia ja haluavat kehittää omaa osaamistaan nimenomaan tällä saralla. Mikä on sinun ydinliiketoimintaasi? Jos teknistä tukea tehdään muun työn ohella, ei tämä välttämättä istu yksilön urasuunnitelmiin ja voi pahimmillaan jopa lisätä vaihtuvuutta.

Monesti laajennetut palveluajat järjestetään yrityksen omien työntekijöiden voimalla, esimerkiksi kiertävillä päivystysvuoroilla. Toisaalta on myös yrityksiä, jossa esimerkiksi sovelluksen tai oman järjestelmän 1. tason tukea hoitaa suoraan ohjelmistokehittäjä. Jos ajatellaan asiaa ohjelmistokehittäjän näkökulmasta, työn mielekkyys voisi lisääntyä ulkoisen palveluntarjoajan avulla: tällöin kaikki hänelle tulevat tiketit olisikin esikäsitelty ja selvitystyö olisi tehty yön aikana hänelle valmiiksi. Näin ohjelmistokehittäjä voisi käyttää tehokkaammin omaa aikaansa ja työ olisi luultavasti mielekkäämpää - monesti kehittäjän intressi ei ole valvoa bugeja, vaan ennemmin korjata niitä.

Kumppanin avulla nykyiset työntekijäsi voivat keskittyä ydinosaamiseensa ja sen kehittämiseen. Kun työntekijäsi pääsevät tekemään niitä töitä, mistä he aidosti nauttivat, ovat he myös motivoituneempia ja sitoutuneempia. 

Kiinnostuitko palvelustamme? Laske tästä, paljonko se maksaisi juuri teidän tarpeisiinne.

 

Aiheet: ITTechsupporttechnical support