Muuta asiakkaan haaveilu hankinnaksi hyvällä verkostolla

Muuta asiakkaan haaveilu hankinnaksi hyvällä verkostolla

Kuluttujat haluavat palvelua heti, ajasta ja paikasta riippumatta. Kanava pitää saada valita itse. Ei siinä mitään, näinhän sen tuleekin olla ­– se on jo tätä päivää. Katsotaan mieluummin vähän eteenpäin: kohti digitaalisia kumppaniverkostoja.

Verkostoissa on voimaa vain oikein hyödynnettynä. Hyvä uutinen on se, että verkossa tämä on päivä päivältä helpompaa. 

Kun tarjoat palvelua verkossa tai kivijalassa, liittyy palveluun aina kulu. Kun onnistut nappaamaan uuden asiakkaan tai hoitamaan asiakkaan ongelman palvelutehokkaasti, tämä kulu toki palautuu moninkertaisena.

Kaikkia ei voi palvella, kaikille ei voi myydä. Kuinka tunnistaa ne henkilöt, joihin arvokkaita resursseja tulisi käyttää? Mikä on oikea aika ja tapa ottaa tämä kontakti?

 

Ennakoivat algoritmit auttavat aktiivisessa myynnissä

Koneoppivat ennakoivat algoritmit ratkaisevat nämä haasteet. Niihin tukeutuen voimme siirtyä aggressiivisesta odottamisesta aktiiviseen myyntiin ja asiakaspalveluun.

"Palvelun tarjoaminen ei voi tulevaisuudessa myöskään rajoittua yritysten omille verkkosivuille. Potentiaaliset asiakkaat eivät ole siellä."


Täytyy ymmärtää tilanteita, joissa ostoaikeet heräävät ja luoda digitaalisia kumppaniverkostoja. Asuntolainaa tarvitaan silloin kuin haaveillaan uudesta asunnosta. Autovakuutuksen hinta voi olla ratkaiseva tekijä kun pitäisi päivittää Nissan Bemariin.

Tulevaisuudessa yritysten digitaalinen kumppaniverkosto on kuin market place. Kun digitaaliset kumppanuudet on muodostettu oikein, voidaan relevantit palvelut tarjota verkkosivuvierailijalle huolimatta siitä millä kumppanisivustolla tämä liikkuu.

 

Data on kaiken keskiössä

Kuten arvata saattaa, data on kaiken keskiössä. Ei se big data, jota keräätte ja säilötte odottaen, että sen arvo nousee kuten öljyn – vaan se jolla ruokitte koneoppivia algoritmeja. Niiden tarkoitus on tunnistaa: mikä palvelu, milloin ja kenelle tulisi tarjota.

Aletaan siis kukin tahoillamme miettiä, mitkä palvelut ristiintarjottuna voivat parantaa kummankin kumppanin myyntiä tai tarjota sen viimeisen sysäyksen, jolla haaveilu muuttuu hankinnaksi.

Kun digitaaliset kumppanuudet on muodostettu oikein, luomme win-win-win tilanteen:

  • Myyt enemmän
  • Kumppanisi myy enemmän
  • Asiakaskokemus paranee

New Call-to-action


Immo Salonen, Senior Vice President, Global Sales, Giosg.com Oy

Kirjoittaja Immo Salonen on Online myynnin pioneeri, jonka intohimona on verkkosivuvierailijoiden konvertoiminen maksaviksi asiakkaiksi. Giosg com on vuonna 2011 perustettu yritys, joka auttaa yrityksiä parantamaan asiakaskokemusta ja kasvattamaan myyntiä paitsi yrityksen omilla myös partneriverkoston verkkosivuilla.

Aiheet: AsiakaspalveluMyynti

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

New Call-to-action