”Kuin olisin tullut kotiin”

ITtiimi.jpg

Otsikon ajatus pulpahti päähäni kolmantena työpäivänäni syyskuussa, kun henkilöstöjohtajamme Marita Paajaste kysyi hississä, että mitä minulle kuuluu. Vastasin hänelle spontaanisti, että tuntuu kuin olisin tullut kotiin.

Olen ollut Baronalla IT-rekrytointikonsultin hommissa nyt pian neljä kuukautta. Tunnen edelleen – ja entistä vahvemmin – olevani nyt ammatillisesti kotonani. Täytyy silti myöntää, että olen ensimmäisten kuukausien aikana yllättynyt todella monesta asiasta.

Olen yllättynyt siitä, miten rohkeita vetoja Baronalla tehdään. Yritysyhteisömme iskulause ”The Brave Do” elää arjessa vahvasti. Hyvä esimerkki tästä on Túlka, joka on meillä kehitetty joukkoistettu videotulkkauspalvelu. Túlkan avulla voit tilata kännykkääsi tulkin koska tahansa ja missä tahansa. Idea palvelusta syntyi, kun turvapaikanhakijoiden myötä tarve tulkkaamiselle kasvoi nopeasti, eikä tulkkeja ollut riittävästi. 

Olen myös yllättynyt siitä, mitä meidän viidennessä kerroksessa tapahtuu. Luulin Baronan olevan ”pelkästään” HR-talo, mutta meidän Barona Technologies -yksikössä työskentelee kymmeniä ohjelmistokehityksen ammattilaisia, jotka toteuttavat palveluita meidän ja asiakkaidemme käyttöön. Sitäkään en tiennyt etukäteen, että meillä työskentelee myös oma videokuvaaja ja useampi kirjoittamisen ammattilainen, joiden kanssa itsellänikin on ilo tehdä muun muassa rekrytointimarkkinointia ja kehittää asiakkaidemme työnantajamielikuvaa.

 

 

Kroonista hyväntuulisuutta

Ja sekin pääsi yllättämään, miten kroonisen hyväntuulista porukkaa on vaikkapa Helsingin konttorissamme Töölönlahdenkadulla. Naurua kuuluu usein eri puolilla kerroksia, tiimistä riippumatta. On poikkeustilanne, jos joku tulee vastaan suupielet isosti alaspäin.

Kaikista isoin yllätys itselleni on kuitenkin ollut se, että olen saanut ottaa myös uudenlaista vastuuta jo näinkin pian aloittamiseni jälkeen. Ensi vuonna omalla agendallani on lähteä rakentamaan devaajia ja digitalisaation ammattilaisia palvelevaa yhteisöä Barona IT:n siipien suojaan. Olen saanut vastuulleni myös IT-osaajien palvelemisen Slushin alla lanseeratussa Northstar-palvelussamme. Uskallan väittää, että tällaisia juttuja ei pääse tekemään kovinkaan monessa suomalaisessa rekrytointiyrityksessä.

Jokaisessa yrityksessä on toki myös ongelmansa, ja niin on myös meillä Baronalla. Valittamisen sijasta näihin kuitenkin etsitään aktiivisesti ratkaisuja – välillä sellaisella vauhdilla, että meinaa hattu lentää päästä, mutta tämä sopii itselleni mainiosti.

Tapasin alussa mainitsemani henkilöstöjohtamme Maritan ensimmäistä kertaa toisena työpäivänäni, kun istuimme omalla porukalla iltaa vuosittaisen Baronan Superdayn jälkeen toimistollamme Barona Kodissa. Marita kertoi tuolloin, että on itse viihtynyt Baronalla jo kymmenen vuotta. Tulevaisuudesta ei voi koskaan sanoa varmaksi, mutta tällä hetkellä itselläni on vahva epäilys, että myös minä saatan viihtyä Baronalla todella pitkään.


PEER TALK: LEADERSHIP IN DEVELOPMENT TEAMS 20.3., HELSINKI

Kiinnostaako kehitystiimien johtaminen; käytännöt ja ennen kaikkea miten kasvaa sellaiseksi? Tule mukaan meidän seuraavaan Peer Talk -tapahtumaan verkostoitumaan ja keskustelemaan siitä, mikä on hyvää johtamista kehitystiimeissä ja miten kasvaa devaajasta team leadiksi, tai vaikkapa yksikön johtajaksi.

Aika ja paikka: tiistai 20.3. klo 17 Semifinaalissa - ilmoittaudu pian!

peer-talk-leadership-regisater-now

 

 

Aiheet: TyöhyvinvointiIT

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

Business-Analyst-Barona-IT