Kiireen keskellä työyhteisöstä voimaa - anna työkaverin keskeyttää sinut

Kiireen keskellä työyhteisöstä voimaa – Anna työkaverin keskeyttää sinut

Töissä on usein kiire. Töitä riittää, vaikka kuinka tekisi. Kiireessä lounastreffit vaihtuvat mikrokeittoon tietokoneen ääressä ja harvoinkaan järjestetyille afterworkeille ei jaksa lähteä. Käytäväkeskusteluille ei anneta tilaa, sillä työt saa tehtyä tehokkaammin suljetun oven takana.

Pahimmillaan pienetkin keskeytykset kollegoiden ja asiakkaiden taholta pistävät ärsyttämään ja viimeiset tunnit työpäivästä menevät väsymyksen hallintaan. ”Onneksi” töitä voi tehdä etänä, skypen saa varattu-tilaan ja muut keskeytykset minimoitua laittamalla ilmoitukset pois päältä ja puhelimen äänettömälle.

Työnteon tehostamispyrkimykset ovat ajaneet minut huomaamattani siihen pisteeseen, että olen eristäytynyt työyhteisöstäni. Olenko tehnyt työtäni sen tehokkaammin – väsyneenä ja eristyksissä? En. Sen sijaan yksin työskentely on lisännyt työkuormitustani. 

Kohtaamiset tehostavat työtä

Kiireen- ja ajanhallinnan keinoja on kehitelty paljon. Työpaikoilla mietitään tapoja keskeytysten hallintaan ja otetaan käyttöön työrauhan mahdollistavia toimintamalleja, kuten avotoimiston hiljaiset tunnit tai viestiminen kuulokkeilla, että on kiire.

Hiljaiset tunnit antavat kyllä mahdollisuuden keskeytyksettömään työhön, mutta vähitellen on unohdettu sosiaalisesta kanssakäymisestä ja työyhteisöstä saatavat työn voimavarat, jotka nimenomaan tehostavat työssä suoriutumista sekä tukevat työssä jaksamista ja palautumista.

Jokainen johtaja varmasti tiedostaa työyhteisön merkityksen työn tuloksellisuuden ja työsuoriutumisen kannalta. Työyhteisöstä saatava voimavara jää silti usein huomioimatta kiire- ja keskeytyskeskusteluissa.

Luottamusta ei synny ilman keskusteluja

Työyhteisöjen tarpeet ovat erilaisia, mutta mikäli työyhteisön sisäiselle kanssakäymiselle ei ole tilaa, ei työyhteisön jäsenten välille synny luottamusta ja avointa työilmapiiriä, jotka ovat puolestaan tuottavan työyhteisön tunnusmerkkejä. 

"Havahduttuani omaan eristäytymiseeni ja ärähtelyyni kollegoilleni muutin tietoisesti omaa asennettani työn sosiaalista kanssakäymistä kohtaan."


Lähdin kiireestä huolimatta yhteisille lounaille ja kahvitauoille. Lounaskeskustelut päättyvät usein naurunremakkaan vedet silmissä, ja yhteisten kahvihetkien jälkeen olen oppinut uutta kollegoistani sekä jaksan jatkaa työpäivääni palautuneempana ja energisempänä kuin aiemmin.

 

Vastaukset kysymyksiin löytyvät vierestä


Työyhteisö on myös mieletön asiantuntijapankki, jonka kiireen keskellä usein unohtaa! Avotoimistossa olenkin joskus heittänyt ilmoille aisiakkaani tilannetta koskevan kysymyksen, jota on lähdetty pohtimaan porukalla lukuisten mahdollisten lopputulemien kera. Oma ratkaisuehdotukseni kalpeni kollegoideni ideoiden rinnalla. 

Kollegoiden tuki vaikeissa työasioissa on tärkeä, vaikka suoraa vastausta ei heiltä löytyisikään. Jo tunne, ettei ole haasteen kanssa yksin, auttaa jaksamaan asian työstämistä. Pysähdyn nyt herkemmin myös itse kuuntelemaan, kun joku kollegani tarvitsee tukea. Vaikka jatkuva tavoitettavissa olo töissä voikin heikentää työrauhaa, toimistolla tavoitettavissa olo lisää työyhteisöön kuulumisen tunnetta, tehostaa yhteistyötä ja tukee ryhmässä työskentelyä.

Kuuntele, osallistu ja naura, niin suoriudut ja jaksat työssäsi paremmin – kiireenkin keskellä.

Kirjoittaja on Baronan Työkykypalveluiden HR-konsultti ja psykologi, joka auttaa työssään eri taustaisia ihmisiä uudelle, sopivammalle uralle. Lue koko tutkimus, joka on tekstin lähteenä: Sirola, P., Ruohomäki, V. & Lahtinen, M. (2017) Yliopiston henkilöstön työn sisällöt ja kokemukset uudistuneesta työympäristöstä. Psykologia 52 (01), 2017, 4–22.

Ilmoittaudu huippuwebinaariin 19.6. yksilöiden ja työkyvyn johtamisesta verkostoituvassa asiantuntijatyössä! Mukana Filosofian Akatemia.

 New Call-to-action

Aiheet: TyöhyvinvointiTuottavuusHR

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

New Call-to-action