Ketjureaktio alkaa monesti varastosta - hyvässä tai pahassa

ketjureaktio


Elämme hetkeä, jossa yritysten reagointikyky on kaikki kaikessa. Muutos tapahtuu yllättäen ja tilanteet kärjistyvät sekunneissa. Tuntuu, että jokaista juuri nyt koettelee jonkinlainen muutos.

Olen saanut olla todistamassa kollegoiden upeita suorituksia tässä luontoäidin asettamassa paineessa. Tilanteita, jotka saattavat vaikuttaa pieniltä, mutta tällä hetkellä ne on todellisia ketjureaktion ainesosia. Tässä yksi niistä. Hyvä sellainen.

Logistiikan arjen hektisyys ja neuloja heinäsuovassa

Logistiikan muutenkin vilkkaassa arjessa vastaavanlainen tilanne on tullut muillakin esiin. Klo 20.40 asiakkuusvastaava Toni Rissanen sai tiedon, että yövuoroon tulossa oleva trukkikuski oli sairastunut. Vuoron alkuun oli aikaa alle 1,5 tuntia. Jokainen varastoympäristössä työskentelevä tai varastoa omistava yritys ymmärtää trukkikuskin roolin tärkeyden toimitusketjussa. Näitä rautaisia ammattilaisia löytyy yhtä nopeasti kuin neula heinäsuovasta.

Joo, kyseessä olikin vain yksittäinen sairaslomatapaus, mutta mitä muuta tuo hetki tarkoitti konkreettisesti? Ainakin ensiksi sitä, että tuotanto yön aikana kärsisi. Keräilijän työt jäisivät tekemättä ja työn tekeminen ylipäätänsä hidastuisi merkittävästi. Mikä tästä kaikesta olisi seuraamus? Aivan. Oikein. Kauppoihin ei saada elintarvikkeita ja tyhjät hyllyt paistaisivat päivittäistavarakaupoissa. Lihaosasto loistaisi tyhjyyttään. Sama näky olisi kalajalosteissa, eineksissä ja monissa muissa.

Palataan kuitenkin takaisin yllä kerrottuun hetkeen. Myöhäisillan keskeltä lähti yksityisviestien kautta hätähuuto klo 20.46. Vuoron alkuun oli silloin 1h ja 14 minuuttia. Toni oli lähes varma, että paikkaajaa ei tule löytymään ja pahin skenaario muuttui sekunti sekunnilta paljon realistisemmaksi.

Onneksi kyberlangan päässä reagointiin viestiin. Risto Kontkanen oli tämän reagoijan nimi ja tästä alkoi selvitystyö klo 20.49. Tämän miehen työtapa ja omistautuneisuus työlleen on ihailtavaa. Hän kävi läpi potentiaaliset resurssit ja muutamalla venkslausliikkeellä hän vapauttaa käyttöön timanttisen trukkikuskin. Klo 20. 59 Risto ilmoittaa, että tönärikuski valmistautuu siirtoon 1h ja 1minuutti ennen vuoron alkua kohteessa.

Tarinan lopetus ja opetus

Ennakkoon haastavasta tilanteesta huolimatta, kollegani saivat ratkaistua haasteen noin kolmessatoista minuutissa. Alalla toimivat voivat varmasti nostaa käden pystyy ja tunnistaa sen, että tällainen on lähes poikkeuksellista. Tämän vuoksi tarina onkin merkityksellinen.

Kollegoiden omistautumista, sitoutumista ja työmoraalia on mahtava seurata vierestä.  Loppujen lopuksi tämän kaiken me teemme, jotta voimme palvella meidän asiakkaita ja sen seurauksena me kaikki voisimme asioida mahdollisimman normaalisti meidän yhteiskunnassa. Näin meillä on saatavilla kaupasta se jauheliha tai kasvisversio siitä. Tätä kaikkea kutsuttakoon ketjureaktioksi. Hyväksi sellaiseksi.

Seuraavan kerran näet kaupassa lapun loppuneen tuotteen kohdalla ”tuotteella on toimitusvaikeuksia”, muista, että taustalla saattaa olla täysin inhimillinen sairastumistapaus. Me kaikki yritämme parhaamme.

 

New call-to-action

 

Aiheet: LogistiikkasisälogistiikkaVarastotyöAjankohtaistaasiakaskokemusasiantuntijapalvelutvarastopalvelut

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

New call-to-action