IT-tuen palvelut – ihminen yhä tekemisen keskiössä?

shutterstock_1087470908Mikko Saari on työskennellyt lähes viiden vuoden ajan Barona IT:llä teknisen tuen resursoinnin parissa ja hän kertoo artikkelissaan miten teknisen tuen osaamisen vaatimukset ovat muuttuneet hänen uransa aikana ja miten hän näkee IT-tuen tulevaisuudessa.

 

”-Miksei tulostin tulosta? - En muista salasanaa enkä pääse kirjautumaan koneelle? -Unohdin tallentaa tiedostot ja kaikki hävisi!”

Näihin me kaikki päätetyötä tekevät toimistotyöläiset olemme varmasti törmänneet, ja suurimmalla osalla on suusta tullut vielä siihen perään pari ärräpäätäkin. Ei hätää, IT-tuen arjen jatkuvuuden sankarit ovat tavoitettavissasi ja varmistamassa, että saat työtehtäväsi hoidettua ongelmitta tulevaisuudessakin.

Etätuen tarpeen määrän uskotaan lisääntyvän tulevaisuudessa IT:n monimuotoistumisen sekä erilaisten järjestelmien ja sovellusten kovan kasvuvauhdin vuoksi. Tiettyjä IT-tuen palveluita on jo automatisoitu, tullaan automatisoimaan ja monia aiheeseen liittyviä projekteja on jatkuvasti vireillä alan yrityksissä. Tulevaisuudessa myös proaktiivisen IT-tuen työmäärä tulee kasvamaan, sillä koneessa tai laitteissa oleva ongelma tunnistetaan jo ennen kuin se aiheuttaa ongelmia käyttäjälleen tai katkaisee työnteon. Uskon kuitenkin, että ihminen tulee jatkossakin säilymään IT-tuen keskiössä, sillä työn automatisointi ei poista tarvetta työn valvonnalle. Lisäksi automatisoitujakin palveluita tarvitsee kehittää.

IT-tuen ratkaisuja tuodaan lähemmäs yrityksen liiketoimintoja, sillä IT-tuki (Service desk ja lähituki) on usein yrityksen kasvot asiakkaiden suuntaan. Tämän vuoksi myös IT-tuen osaajien asiakaspalvelutaidot korostuvat, sillä korkea asiakastyytyväisyys on vahva mittari kilpailluilla markkinoilla.

Aikaisemmin IT-tuen rekrytointitilanteessa keskityttiin pääasiallisesti henkilön teknisiin taitoihin. Tässä olemme huomanneet suuren muutoksen, sillä nykypäivänä keskitytään entistä vahvemmin henkilön asiakaspalvelutaitoihin ja asenteeseen. Ovathan IT-tuen henkilöt palvelemassa teitä – ihmisiä! Mutta mikä tämä kuusi kirjaiminen sana ”asenne” oikein on? Se on reippautta, ennakkoluulottomuutta, rohkeutta ja ennen kaikkea halua oppia uutta. Hyvä asenne voi tarkoittaa myös sitä, että kunnioittaa työyhteisöään ja haluaa kehittää sitä entistäkin paremmaksi. Konkreettisimmillaan henkilöllä on luovuutta ja intoa ehdottaa rohkeasti uusia ideoita tai toimintamalleja. Oikea asenne näkyy ja kuuluu monesti myös asiakkaalle asti, ja siksi sillä pystyy paikkaamaan osa-alueita, joista mahdollisesti ei ole vielä ehtinyt kertyä kokemusta. Monesti hyvä asenne on korreloinut positiivisesti henkilön työn tuloksiin ja vaikuttavuuteen koko työyhteisössä. Toki samalla täytyy muistaa, että aikaisempi IT-alan kokemus työn, työharjoittelun, koulutuksen tai vaikkapa oman harrastuneisuuden myötä helpottavat ja nopeuttavat perehdytystä IT-tuen tehtäviin. IT-tuen rooli tulee muuttumaan ja käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että IT-tuen henkilöiltä odotetaan jatkuvaa nopeaa reagointia, asiakaspalvelutaitoja ja kovaa ajoa #multitaskausta.

Vaikka IT-tuen rooli on muuttumassa, uskallan väittää, että vika- tai ongelmatilanteessa, loppukäyttäjä haluaa IT-tuen palveluita ihmiseltä ihmiselle nyt ja tulevaisuudessa!

 

Haluatko kuulla lisää aiheesta? Osallistu 26.2. pidettävään webinaariimme aiheesta:

New call-to-action


Barona IT:llä olemme resursoineet osaajia erilaisiin teknisen tuen tarpeisiin yli 10 vuoden ajan ja nähneet alan kehityksen lähietäisyydeltä yhdessä asiakkaidemme kanssa. Olemme vahvasti tukena asiakkaidemme kehityksessä sekä kasvussa ja työllistämme erilaisten palveluratkaisujen kautta vuosittain yli 800 teknisen tuen asiantuntijaa. Kansainvälistymisen myötä meidät tunnetaan tänä päivänä myös pohjoismaisella laajuudella.

Aiheet: ITTechsupport

Uusimmat kirjoitukset

Aihealueet

Toimialat

Lataa tästä webinaaritallenne: Tulevaisuuden Service Desk