Työhyvinvointi osana tuloksentekoa – työntekijän työpäivä 2025

Työhyvinvointi osana tuloksentekoa.jpg

Klo 7:00 Herätyskelloni piippaa. Katson ranteesssani olevaa kelloa. Olen palautunut yön aikana kohtalaisesti. Kello on osa työnantajani käynnistämää työhyvinvointiohjelmaa. Pari vuotta sitten pystyttiin tieteellisesti todistamaan, että hyvin nukuttu yö lisää työntekijän tulosta keskimäärin 20%. Sen jälkeen työnantajani on ottanut levon ja työnteon suhteen tosissaan. Saimme kaikki käteemme omat hyvinvointikellot.

Tiedän, että omana haasteenani on kännykän selailu liian myöhään. Eilenkin harhauduin katsomaan kavereiden Facebook-päivityksiä. Olisi pitänyt laittaa kännykkä kiinni ajoissa. Olen töissä sisällöntuottajana. Tiedän, että tänään tulen kirjoittamaan tekstejä, joissa näkemykseni eivät ole aivan terävimmillään.

Klo 11:00 Keskittynyt aamupäivä on takana. Sain mielestäni hyvin asioita aikaan. Katson kelloa. Stressitasoni ovat pysyneet hyvin kurissa, mutta olen ollut kuitenkin aktiivinen. Hienoa! Tämä johtuu varmasti siitä, että pääsen nyt kirjoittamaan tekstejä, jotka minua oikeasti kiinnostavat. Puoli vuotta sitten hyvinvointikello huomautti  että stressitasoni olivat jatkuvasti koholla. Keskustelimme aiheesta esimieheni kanssa. Kirjoitin silloin tekstejä, jotka liittyivät yritystalouteen. Tunsin olevani aiheessa heikoilla jäillä. Esimies sai vahvistusta kertomukselleni minusta kerätyn datan avulla, joten sovimme, että voin jatkossa keskittyä sisustusaiheisiin. Niissä olen parhaimmillani ja motivoitunut. Stressitasoni laskivat ja työpäivän aikainen aktiivisuus on nyt erinomaisella tasolla.

 

Etätyö ja työhyvinvointi

Klo 12:00 Vietin hetken ulkona auringossa ja söin lounasta. Asun tällä hetkellä Australiassa. Olen asunut viimeisen viiden vuoden aikana useissa eri kohteissa. Työni on paikkariippumatonta. Kun haluan tavata tiimiäni tai vaihtaa kuulumisia, laitan virtuaalilasit päälle. Pääsen näin työpaikkamme keittiöön.

Eri maihin lähdetään työnantajani tarjoaman vaihto-ohjelman kautta. Saan sitä kautta apua muuttoon ja vero- ja sosiaaliturva-asioihin. Olen valinnut pääsääntöisesti aurinkoisia kohteita. Silloin lievästi atooppinen ihoni voi hyvin ja keskittyminen työntekoon paranee. Talvisin olenkin saanut aikaan jopa kolmasosan enemmän blogitekstejä kuin Suomessa ollessani. Koen valinnanvapauden hyvin motivoivaksi ja olenkin pysynyt koko tämän ajan saman työnantajan palveluksessa.

 

Työhyvinvointivalmentajan avulla tuloksiin

Klo 14:00 Virtuaalitapaaminen työnantajan nimeämän hyvinvointivalmentajan kanssa. Puoli vuotta sitten työpaikallamme aloitettiin kokeilu, jossa kvartaaleittain käytäviin tuloskeskusteluihin lisättiin työhyvinvointitavoitteet. Nyt neljäsosa bonuksistani riippuu siitä, kuinka hyvin olen olen onnistunut parantamaan hyvinvointiani ja sitä kautta keskittymis- ja tuloksentekokykyä. Valitsin edellisen kvartaalin tavoitteeksi alaselän kuntouttamisen. Se oli alkanut vihoitella ja häiritsi työntekoa ja yöuniakin. Keskustelemme nyt hyvinvointivalmentajan kanssa siitä, kuinka hyvin tämä tavoite on toteutunut. Hyvinvointivalmentaja auttaa minua löytämään sopivat keinot, tiedot ja mahdolliset palveluntarjoajat, joiden avulla pääsen tavoitteeseeni.

Edeltävän kvartaalin tavoittenani oli pyrkiä luopumaan työajatuksista viimeistään kahta tuntia ennen nukkumaanmenoa. Kävin työnantajan osittain kustantaman meditaation verkkokurssin. Olen huomannut sen parantaneen yöunia ja sitä kautta päiväaikaista keskittymistäni merkittävästi.

Klo 21:00 Aika alkaa rauhoittua yöunia varten. Muistan tällä kerralla tehdä meditaation ja jätän kännykän selailun väliin. Minusta tuntuu, että olen nyt onnellisempi. Onneksi työnantajani on ymmärtänyt, että työntekijän hyvinvointi on yksilöllistä. Minä ja työnantajani saamme koko ajan palautetta hyvinvoinnistani ja stressitasoistani kelloni avulla. Olemme pystyneet datan ja hyvinvointivalmentajan avulla paikallistamaan juuri minulle sopivat ratkaisut.

Työnantajani mahdollistaa minulle joka kvartaali 400 euron käyttämisen hyvinvointitavoitettani edistäviin palveluihin. Olen ymmärtänyt, että se olisi vain noin 3% kokonaiskuluista, jotka työnantajalle aiheutan. Olen kuullut, että työpaikkamme kokonaistuottavuus on noussut samaan aikaan n. 15%. Se on huikea luku. Samalla porukalla teemme enemmän myyntiä ja vain vähän enemmän kuluja.

Työnantajani kustantamat hyvinvointipalvelut auttavat myös minua henkilökohtaisesti. Olen energisempi, tasapainoisempi ja hyvinvoivempi. Uskon, että saatan jopa elää tavallista pidemmän elämän, koska työhyvinvointiini kiinnitetään niin paljon huomiota. Toiset työnantajat ovat jääneet tässä jälkeen. En vaihtaisi omaa työpaikkaani tästä syystä enää toiseen.

Ilmoittaudu huippu webinaariin 19.6. yksilöiden ja työkyvyn johtamisesta verkostoituvassa asiantuntijatyössä! Mukana Filosofian Akatemia.

New Call-to-action

Tilaa blogin viikkokooste suoraan sähköpostiisi!

TILAA BLOGIKOOSTE TÄÄLTÄ 

Aiheet: TyöhyvinvointiHR