Työelämä on joukkuelaji

tyoelama on joukkuelaji.jpg

Tiedätkö, minkälaisia vaihtoehtoja työelämä sinulle tarjoaa, jos terveytesi heikkenisi etkä pystyisi enää täysipainoisesti tekemään nykyistä työtäsi? Entä mitä haluaisit tehdä, jos et enää pystyisi nykyiseen työhösi? Jos kaikki on kunnossa, tällaista tulee harvemmin pohdittua.  On silti hyvä tietää, että mahdolliseen vaikeaan tilanteeseen voi saada apua työllistymisen ammattilaisilta. Muutoksen tuloksena saattaa päätyä uudelle, mielenkiintoiselle alalle, jota ei aiemmin osannut edes ajatella.

Tapaan työni puolesta paljon ihmisiä, joille oman työn tekeminen on hankaloitunut tai estynyt vamman tai sairauden vuoksi. Tilanne on monelle raskas. Työelämä on tärkeä osa meitä ja annettavaa olisi paljon, mutta keho tai mieli eivät enää kestä tutun työn rasitusta. Toisaalta, jos ammatti-identiteetti on vahva ja osaamisen kehittämiseen on panostettu vuosia, on vanhasta työstä sitä vaikeampi päästää irti.

Tää on mun juttu ja mä olen just tässä hyvä. Jos mä en pysty tähän, niin enhän mä sitten pysty mihinkään.

Mistä sitten saa käytännön apua? Eläkevakuutusyhtiöt tukevat työkykynsä kanssa kamppailevia henkilöitä ammatillisen kuntoutuksen palveluidensa kautta. Siirtymistä työkyvylle sopivampaan työhön tuetaan mahdollistamalla mm. työkokeiluja uudessa työssä tai uudelleen kouluttautumista terveydelle paremmin sopivaan ammattiin. 

Ei kuitenkaan ole ihan helppoa keksiä, mikä työ olisi sopiva tilanteessa, jossa aiempi työura on tahdosta riippumatta päättymässä. Vaihtoehtoisia aloja on lukemattomia, niiden vaatimia osaamisia samaten. Useimpia uraa vaihtavia pohdituttavat samat kysymykset: Minkälainen on tulevaisuuden työelämä? Millaiseen työhön pystyisin? Kuka järjestää tarvitsemaani koulutusta? Minkälaiseen taloudelliseen tukeen olen oikeutettu? Miten ihmeessä saan työpaikan uudelta alalta, kun täysin terveitäkin hakijoita on pilvin pimein? Vastauksia on hankala keksiä, varsinkin, kun mielessä on vielä huoli omasta terveydestä ja jaksamisesta.

Jokainen työkykynsä kanssa kamppaileva on ainutlaatuisessa tilanteessa, eikä patenttiratkaisuja ole.

Työmarkkinoiden tarpeet tunteva uravalmentaja voi olla korvaamaton apu uusien urapolkujen löytämisessä. Valmennuksen lähtötilanteita on monenlaisia ja on tärkeää, että suunnitelma tulevasta luodaan ihmisen aikaisempi ura ja osaaminen huomioiden ja hänen toiveitaan ja mielenkiinnon kohteitaan kunnioittaen.

Olen saanut todistaa monia onnistumisia: Talousjohtaja, joka oli joutunut pitämään taukoa työelämästä uupumuksen vuoksi, halusi tauon jälkeen palata omalle alalleen. Onnistunutta työkokeilua avustavissa taloushallinnon tehtävissä seurasi työpaikan löytyminen vastuullisista controllerin tehtävistä. Toisaalta usein uusi työ löytyy täysin uudelta alalta vaikkapa harrastuneisuuden kautta. Esimerkiksi fyysisesti raskasta kalustustyötä aiemmin tehnyt asiakkaamme päätyi työkokeilun kautta graafiseksi suunnittelijaksi mainostoimistoon. Aiemmin hän oli luonut grafiikkaa lähinnä omaksi ilokseen.

Tärkeää on löytää kullekin valmennettavalle lähtötilanteesta riippumatta juuri hänelle oikea reitti aitoon työmarkkinaan ja terveydelle paremmin sopivaan työhön, jossa hän voi jälleen kokea onnistumisia ja tyytyväisyyttä työhön. Lisää asiakkaidemme tarinoita sopivampien työtehtävien löytämisestä voit lukea syksyn mittaan verkkosivuiltamme.

Tilaa viikottainen blogikooste suoraan sähköpostiisi!

TILAA BLOGIKOOSTE TÄÄLTÄ

Baronan ja Ilmarisen yhteistyössä kehittämä Sopiva työ -palvelu tuo apua tilanteisiin, joissa työntekijän työkyky, osaaminen tai motivaatio aiheuttaa haasteita työssä selviytymiselle. Uudessa palvelussa ratkaisua tilanteeseen haetaan yksilön ja koko työmarkkinan ehdoilla.

Aiheet: TyöhyvinvointiHR