Rakenna itsellesi visio vuodelle 2017

Rakenna itsellesi visio vuodelle 2017.jpg

Näen vuodella 2017 olevan ratkaiseva merkitys omalle työuralleni. Ennustan pääseväni tekemään elämäni ensimmäisen täyden työvuoden. Toisekseen haluan kirjoittaa ylös oman vision työelämään, mutta miksi?

Oman vision kautta kiinni työhön

Työelämässä yrityksen keskeinen tavoite on saada työntekijöille yhteinen ajatus ja liike. Työ jonka pystyn tehdä yksin ilman muita, on vasta nykyajan työelämän lähtökohta. Yrityksen visio huolehtii, että tuo keskeinen tavoite toteutuu, sillä visio ottaa kantaa siihen, mihin yritys pyrkii tai mihin suuntaan yritys on menossa.

On äärimmäisen harvinaista, että yrityksen visio yksinään olisi riittävän vahva kuljettamaan kaikki työntekijät kohti maalia, päivästä toiseen. Kärjistetysti sanottuna, mitä osaavampi työntekijä, sen enemmän hänen omat intressit (mukaan lukien visio) ohjaavat hänen päivittäistä arkeaan. Vastaus siihen, miksi kaikki työntekijät eivät välttämättä allekirjoita yrityksen visiota, löytyy joko yrityksen haluttomasta visiosta tai siitä, että yrityksen työntekijöiden omat visiot kulkevat eri suuntaan yrityksen vision kanssa.

Ilman työntekijöiden omien visioiden esiintuomista, kenelläkään ei ole varmaa tietoa siitä, missä määrin yrityksen yhteistä visiota toteutetaan.

Onnistumisia voi toki mitata tuloksissa ja viihtyvyyttä työntekijöiden kasvoilta, mutta antaako omien visioiden laatiminen ja esiintuominen kuitenkin meille parempia vastauksia? Yksilöä itseään hänen oma visio auttaa niin, että esimerkiksi työnhaussa helpottaa, kun pystyy kertomaan menneen työkokemuksen sijaan mitä tulevaisuudessa haluaa tehdä. Toisekseen työn luonne muuttuu enemmän ja enemmän ajattelu-työksi. Jotta tätä pystyisi edes jollain tasolla johtamaan, oma visio on syytä saada kakistettua pihalle, aivan kaikkien näkyville. Itse ajattelin mallintaa oman visioni pureutumalla työelämän taitoihini kuukausi kerrallaan.

 

Visio vuodessa

Tammikuun aikana haluan tunnistaa oman ajattelun ja mistä se koostuu? Paljonko siinä painaa esimerkiksi historiataakka tai menneisyys? Helmikuussa paneudun omaan suhtautumiseen, jolla tarkoitan asenteitani, arvojani tai vaikkapa joustavuuttani. Maaliskuussa ymmärrän, että en halua muuttaa asioita muuttamisen ilosta vaan tärkeämpää on tunnistaa mitä muutos minulle tarkoittaa? Huhtikuussa havainnoin mikä tulee muuttumaan tai miten minun pitää uudistua? Jos toukokuussa kyseenalaistan asioita, miten teen sen?

Kesäkuussa kyselen, missä jamassa ovat vuorovaikutustaitoni?

Heinäkuussa on aikaa hengähtää ja panostaa omaan osaamiseen. Se ei ole pelkästään projektitaitoja tai markkinointiosaamista vaan samalla mahdollisuusajattelua, kokeilunhalua tai vaikka yrittäjämäistä asennetta. Elokuussa erehdyn olemaan luovasti laiska ja lanseeraan vuoden 2017 kysymisen vuodeksi. Haluan kysyä, miten sinulla menee? Miten tässä kannattaisi tehdä? Miten voin auttaa? Kysymisen taitoa en saa missään kohti menettää, muuten hautaan kehittymiseni.

Syyskuussa säpsähdän, tiedänkö muuten minä mikä on minun oppimisen nopeus?

Lokakuussa toivottavasti tajuan, että osaaminen ei ole pelkästään minusta kiinni, sillä vasta verkostoitumisen kautta pääsen kiinni tietoon ja taitoon. Kaikki arvokas syntyy vuorovaikutuksesta. Marras- ja joulukuussa haluan ymmärtää paremmin muita ja innostua heidän läsnäolostaan. Sekin on taito!

Elämme ajassa, missä meillä on mahdollisuus valita. Spotify-ilmiö asettaa jokaisen valinnan yhtä lailla vaikeaksi meille yksilöille. Oma visio on minulle ohjenuora, joka auttaa tekemään parempia valintoja joka päivä. 

 

Aiheet: Tulevaisuuden työ