Binderholz Nordic – moniosaajia puunjalostuksen kärkiyritykseen

binderholtz_blogiin
Koronapandemia on kohdellut toimialoja vaihtelevasti. Osa yrityksistä on kärsinyt merkittävästi, kun toiset ovat jatkaneet vakaasti eteenpäin ilman suurempia vastoinkäymisiä.

Viimemainittuun joukkoon kuuluu Binderholz Nordic, joka on osa yhtä Euroopan suurinta mekaanisen puunjalostuksen konsernia. Yrityksen Suomen pääkonttori ja toinen tuotantolaitoksista sijaitsee Lieksassa, toinen saha taas löytyy Nurmeksesta. Näissä työskentelee yhteensä lähes 300 ihmistä.

– Meillä sahataan, höylätään ja liimataan puuta, kiteyttää Lieksan Head of Office Joonas Vitri. Tukkia kuluu Suomen sahoilla valtaisat 900 000 kuutiometriä vuodessa, ja arvokkaasta raaka-aineesta käytetään hyödyksi aivan kaikki aina ytimestä kuoreen asti.

Lopputuotteena ulos tulee saha- ja höylätavaraa sekä liimapuuta.

Kaivattuja moniosaajia vaativaan työhön

Binderholzilla työtä tehdään 1-3 vuorossa, hieman riippuen osastosta. Työskentely vaatii laaja-alaista osaamista.

– Tuotannossa työskennellään linjassa, jossa on lukuisia eri työpisteitä. Työ vaatii erityisesti tarkkuutta. Fyysisesti vaativampaakin työtä löytyy, mutta huolellisuutta ja silmää pitää olla, Vitri jatkaa.

Binderholz Nordic kääntyi Baronan puoleen vuoden 2019 puolella. Tarvetta oli löytää ammattilaisia niin toimiston kuin tuotantolinjan puolelle Lieksan yksikköön. Yhteistyö käynnistyi kirjanpitäjän rekrytoinnilla, ja viime vuonna Binderholz päätti ensimmäistä kertaa turvautua myös vuokratyövoimaan.

– Tarvitsemme moniosaajia, ei ole vain yhtä konetta vaan linja, jossa on lukuisia eri työpisteitä. Vuokratyöntekijät tekevät täysin samaa työtä kuin muutkin.

Taustalla oli merkittävät haasteet löytää kaivattuja osaajia lähiseudulta sekä tarve kohdistaa omat resurssit liiketoiminnan omiin ydintehtäviin. Siten henkilöstöpalveluyrityksen ottaminen rekrytoinnin ja resurssoinnin kumppaniksi oli luonnollinen valinta.

– Tarvitsemme moniosaajia, ei ole vain yhtä konetta vaan linja, jossa on lukuisia eri työpisteitä. Vuokratyöntekijät tekevät täysin samaa työtä kuin muutkin, heidän tulee hallita kaikki eri työvaiheet.

Yhteistyö jatkuu

Kumppanuus on edennyt suotuisissa merkeissä.

– Olemme saaneet sen, mitä toivoimme ja odotimme.

– Yhteistyö on alkanut hienosti. Baronan kanavien ja ammattilaisten avulla olemme pystyneet löytämään tarvitut tekijät kaikkiin tehtäviin. Jatkamme rekrytointeja ja resurssointia asiakkaan tarpeiden mukaan, Baronan aluepäällikkö Timo Vainikainen kertoo.

Koronapandemia on lisännyt liiketoiminnan epävarmuutta. Vuoden 2021 kokonaisuutta on vielä vaikea arvioida, mutta Vitri kertoo, että yhteistyötä Baronan kanssa jatketaan.

– Olemme saaneet sen, mitä toivoimme ja odotimme. Baronan rekrytointiprosessi on tehokas, ja työnhakijoita koskevat suositukset pitävät yleensä aina paikkansa. Palvelu on myös joustavaa ja nopeaa juuri silloin, kun meillä tarvetta ilmenee, Vitri summaa.

Lue lisää Baronan henkilöstövuokraus- ja rekrytointipalveluista.

Aiheet: RekrytointiresursointiBinderholz Nordic