Arvot ja vastuullisuus - aktiivista toimintaa

blogikuva-arvot-Barona

Osallistuin Marjaana Toimisen kehittämään FutureMe-valmennukseen, jossa pohditaan mm. sitä, mitä osaamista tulevaisuuden työelämä tarvitsee ja mitä se voi tarkoittaa esimerkiksi minun urani ja tulevaisuuden suunnitelmieni kannalta? Huomasin valmennuksen kautta oman brändi- ja arvotyöni merkityksen uudella tavalla. Kuinka tärkeässä roolissa läpinäkyvä vastuullinen ja arvojen mukainen toiminta onkaan!

FutureMe-valmennuksen kolmannessa päivässä keskityttiin tarkastelemaan omien arvojen vaikutusta omaan työelämään ja tulevaisuuden valintoihin. Yksi kysymyksistä onkin, onko elämä helpompaa vai vaikeampaa, kun on tunnistanut omat arvot, joilla työskentelee työelämässä? Pohdinnan jälkeen voi työelämässä luoviminen olla jopa vaikeampaa tai raskaampaa, mutta samaan aikaa tyydyttävämpää.


Omat ja yrityksen arvot

Brändityön aikana olen sukeltanut syvälle arvoihin – omiini ja yrityksen arvoihin, niiden merkityksiin ja näyttäytymiseen arjen toiminnassamme. Olemme saaneet kaikki Baronassa osallistua arvojemme luontiin ja käyneet arvokeskusteluja omissa liiketoiminnoissa, mitä arvot meille merkitsevät ja ovatko ne mukana tekemisessämme.

Sisäisen arvokeskustelun lisäksi työnhakijoiden, tekijöiden ja asiakkaiden kanssa on kiinnostavaa miettiä arvomatchin löytämistä.  Ilmeneekö arvomaailma kohtaamisissa ja keskusteluissamme, näytämmekö ne powerpointissa vai miten se muiden arvomaailma selviää? Kysytkö mitä arvostat, pyydätkö listauksia, puhutko omista arvoistasi ääneen?


Teot tekevät arvot näkyviksi

Arvot tulevat näkyväksi tekojen ja toiminnan kautta. Olen viimeiset kuukaudet tehnyt matkaa Baronan sisällä eri liiketoiminnan yksiköissä ja etsinyt baronalaista tapaa toteuttaa arvojamme. Kaikkien arvojen joukosta valitsin kärjeksi tutkimusmatkassani vastuullisuuden, koska tämän oli jo 95 % baronalaisista nostanut tärkeimmäksi arvoksemme.  Nostimme vastuullisuuden myös brändin rakennuksen kärjeksi ja lähdin selvittämään sitä, miten tämä jo toteutuu meillä käytännössä ja miten tätä voisi arjessa vahvistaa.

Itse näen, että vastuullisuus on aktiivista toimintaa, jolla me pyrimme luomaan parempaa työelämää inhimillisellä tavalla, jokaisen omia lähtökohtia kunnioittaen ja tilaa antaen. Löysin valtavan määrän toimintaa, joka lisää vastuullisuutta ja auttaa ihmisiä eteenpäin työelämässä, kohti parempaa ja arvojen mukaista työelämää, mm. millaisia työkaluja voidaan tuoda työterveyshuollon rinnalle tai saada aikaan onnistumistarinoita kuten Uusi ura, uusi sinä?

Vastuullista yhdessä tekemistä

Löysin hienoja hankkeita, vaikkapa S-Ryhmän kanssa tehty selvitys Nuori Mieli tutkimus nuorten työelämäkokemuksesta ja sen odotuksista. Lukujen mukaan hyvä kokemus ei aina toteudu, joten yhdessä perustettu työryhmä ja ohjelma puuttuu epäkohtiin ja luo yhdessä parempaa työelämää.

Ajattelen, että brändinrakentajan tärkein työkalu ovatkin arvot, jotka ovat muuttuneet toiminnaksi.
Haluan olla edistämässä, että teemme yhdessä Baronalla jatkossakin vastuullisia tekoja, entistäkin läpinäkyvämmin. 


Ilmoittaudu samalla uusille EB-Aftereille, joiden teemana on työnantajabrändin kehittäminen:

New call-to-action

Aiheet: TyöelämäOsaaminenTyöelämän taidot